Inimioare cu ovaz, ciocolata si banane

Din dragoste pentru dieta am gatit aceste delicioase inimioare. Merita incercate.

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Inimioare cu ovaz, ciocolata si banane

Ingrediente

  • 500 g fulgi de ovaz
  • 4 banane coapte
  • 2 oua
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 1 plic praf de copt
  • esenta vanilie
  • esenta de rom

Mod de preparare

Dam fulgii de ovaz la robot pana devin faina, curatam bananele, le zdrobim cu furculita si le batem cu ouale.

Maruntim ciocolata si o topim impreuna cu untul la bain marie sau la cuptorul cu microunde (in reprize de 30 de secunde, amestecand intre 2 reprize).

Adaugam ciocolata topita, impreuna cu esentele de vanilie si de rom, peste compozitia de banane, incorporam praful de copt, apoi faina de ovaz.

Compozitia obtinuta o turnam in forme inimioare (de briose sau orice forme dorim) si le dam la cuptor la 180 grade C, pentru cca 25-30 de minute sau pana cand trec testul scobitorii.

Dupa ce sunt gata le scoatem din forme, le asezam pe o farfurie si le acoperim cat mai bine cu o punga.

Dupa minim 30 de minute le putem servi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori