Invartita

Faina impreuna cu restul ingredientelor se amesteca si se formeaza un aluat moale. Se framanta cu drojdia si se lasa la crescut. Dupa aceea, se intin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • 20 gr drojdie
  • 200 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 praf sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • Pentru sirop:
  • 200 gr zahar
  • 2 pahare mici apa

Mod de preparare

Faina impreuna cu restul ingredientelor se amesteca si se formeaza un aluat moale. Se framanta cu drojdia si se lasa la crescut. Dupa aceea, se intinde o foaie subtire, se stropeste cu unt, se presara deasupra cu zahar si nuca macinata, se ruleaza si se baga in cuptor, la copt. Apoi, se scoate din cuptor, se insiropeaza si se introduce din nou in cuptor ca sa absoarba siropul.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete:

Papanasi fierti

Chec pufos

Placinta de dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori