Melcisori cu nuca

Sunt frumosi si gustosi. Pot fi pastrati, bine acoperiti cu un prosop si cu o folie de plastic si sunt perfecti pentru a fi oferiti colindatorilor.

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Melcisori cu nuca

Ingrediente

  • Aluat
  • - 370 gr faina
  • - 230 ml lapte
  • - 50 gr unt
  • - 2 linguri de zahar
  • - 1 galbenus
  • - 50 ml ulei
  • - praf de sare
  • - 7 gr drojdie
  • Umplutura:
  • - 300 gr nuca
  • - 3 linguri zahar pudra
  • - 1 galbenus de ou
  • - 2 linguri lapte
  • Extra
  • -1 ou

Mod de preparare

Aluatul

Laptele il incalzim putin si dizolvam in el drojdia, impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute.

Intr-un castron mai mare, punem faina (eu am cernut-o). In mijlocul ei, facem o adancitura si punem untul la temperatura camerei taiat cubulete, uleiul, galbenusul batut usor cu furculita, praful de sare si laptele cu drojdia.

Framantam aluatul pana cand avem un aluat elastic care se desprinde de maini.

In functie de faina (temperatura si umiditate ) si de marimea oului, s-ar putea sa mai trebuiasca 50 gr faina sau putin lichid. Este bine cand facem un aluat dospit sa avem ingredientele la aceeasi temperatura, sa fie tinute ceva timp in aceeasi incapere.

Cand aluatul se desprinde de maini, atunci il punem in castron. Il acoperim cu o folie alimentara si cu un prospop, si il lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul (aprox 40-60min).

Umplutura

Albusul de oua il batem cu zaharul si adaugam laptele si apoi nuca macinata. Omogenizam bine si lasam deoparte .

Intindem aluatul intr-un dreptunghi subtire, cat de subtire puteti.

Peste el adaugam nuca si o intindem uniform pe toata suprafata aluatului.

Rulam aluatul astfel incat sa formama un sul.

Cu un cutit care taie foarte bine, taiem rondele cam de 1 cm grosime si le asezam pe tava cu umplutura in sus, bucata langa bucata.

Lasam 30 minute la loc caldut , apoi ungem cu ou batut si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 25-30 minute .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat
Bucataras.RO

Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat

Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos