Melcisori cu nuca

Sunt frumosi si gustosi. Pot fi pastrati, bine acoperiti cu un prosop si cu o folie de plastic si sunt perfecti pentru a fi oferiti colindatorilor.

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Melcisori cu nuca

Ingrediente

  • Aluat
  • - 370 gr faina
  • - 230 ml lapte
  • - 50 gr unt
  • - 2 linguri de zahar
  • - 1 galbenus
  • - 50 ml ulei
  • - praf de sare
  • - 7 gr drojdie
  • Umplutura:
  • - 300 gr nuca
  • - 3 linguri zahar pudra
  • - 1 galbenus de ou
  • - 2 linguri lapte
  • Extra
  • -1 ou

Mod de preparare

Aluatul

Laptele il incalzim putin si dizolvam in el drojdia, impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute.

Intr-un castron mai mare, punem faina (eu am cernut-o). In mijlocul ei, facem o adancitura si punem untul la temperatura camerei taiat cubulete, uleiul, galbenusul batut usor cu furculita, praful de sare si laptele cu drojdia.

Framantam aluatul pana cand avem un aluat elastic care se desprinde de maini.

In functie de faina (temperatura si umiditate ) si de marimea oului, s-ar putea sa mai trebuiasca 50 gr faina sau putin lichid. Este bine cand facem un aluat dospit sa avem ingredientele la aceeasi temperatura, sa fie tinute ceva timp in aceeasi incapere.

Cand aluatul se desprinde de maini, atunci il punem in castron. Il acoperim cu o folie alimentara si cu un prospop, si il lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul (aprox 40-60min).

Umplutura

Albusul de oua il batem cu zaharul si adaugam laptele si apoi nuca macinata. Omogenizam bine si lasam deoparte .

Intindem aluatul intr-un dreptunghi subtire, cat de subtire puteti.

Peste el adaugam nuca si o intindem uniform pe toata suprafata aluatului.

Rulam aluatul astfel incat sa formama un sul.

Cu un cutit care taie foarte bine, taiem rondele cam de 1 cm grosime si le asezam pe tava cu umplutura in sus, bucata langa bucata.

Lasam 30 minute la loc caldut , apoi ungem cu ou batut si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 25-30 minute .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide