Pentru merele prajite cu rom in aluat se curata mere tari de marime mijlocie, se scobesc putin cu un cutit foarte subtire si se scot samburii. Se taie felii groase.
Pentru merele prajite cu rom in aluat se curata mere tari de marime mijlocie, se scobesc putin cu un cutit foarte subtire si se scot samburii. Se taie felii groase de 1 cm. Se pun intr-un castron, se toarna doua linguri de rachiu sau de rom, se presara zahar si se tin astfel o jumatate de ora. Se pune o ceasca de faina intr-un castron. Se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte sau de apa, galbenusurile, uleiul, sare. Se amesteca bine pentru a nu se forma cocolosi. Se lasa apoi sa se odihneasca cel putin o ora. Numai cu cateva minute inainte de a praji merele, se adauga in aluat cele doua albusuri batute spuma. Se scurg feliile de mere de zeama pe care au lasato, se moaie in aluatul ce trebuie sa fie potrivit de gros ca sa le acopere bine. Se pun apoi la prajit in untura multa si foarte fierbinte. Se rumenesc pe ambele parti.
Merele prajite in aluat se servesc indata ce sunt gata. Se presara cu zahar vanilat.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii