Pentru merele prajite cu rom in aluat se curata mere tari de marime mijlocie, se scobesc putin cu un cutit foarte subtire si se scot samburii. Se taie felii groase.
Pentru merele prajite cu rom in aluat se curata mere tari de marime mijlocie, se scobesc putin cu un cutit foarte subtire si se scot samburii. Se taie felii groase de 1 cm. Se pun intr-un castron, se toarna doua linguri de rachiu sau de rom, se presara zahar si se tin astfel o jumatate de ora. Se pune o ceasca de faina intr-un castron. Se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte sau de apa, galbenusurile, uleiul, sare. Se amesteca bine pentru a nu se forma cocolosi. Se lasa apoi sa se odihneasca cel putin o ora. Numai cu cateva minute inainte de a praji merele, se adauga in aluat cele doua albusuri batute spuma. Se scurg feliile de mere de zeama pe care au lasato, se moaie in aluatul ce trebuie sa fie potrivit de gros ca sa le acopere bine. Se pun apoi la prajit in untura multa si foarte fierbinte. Se rumenesc pe ambele parti.
Merele prajite in aluat se servesc indata ce sunt gata. Se presara cu zahar vanilat.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii