Paine de casa

Drojdia se dizolva in apa calduta cu o lingurita de zahar. Se amesteca cu faina cernuta si sare. Se framanta un aluat care se va pune in tava in care

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g faina alba tip 00
  • 250 ml apa calduta
  • 1 cubulet drojdie
  • 30 g sare
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in apa calduta cu o lingurita de zahar. Se amesteca cu faina cernuta si sare. Se framanta un aluat care se va pune in tava in care va urma sa fie copt. Se lasa la dospit intr-un loc ferit de curent. Cand si-a dublat volumul se unge cu putin ulei si se pune la copt in cuptorul preincalzit. Se coace 50 min la 185 grade, dar depinde de cuptorul fiecaruia.
Se taie felii cand s-a racit putin. Cantitatea este pentru o paine coapta in tava normala de chec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori