Reţetă de preparare a papanaşilor fierti deliciosi

Reţetă de preparare a papanaşilor. Pentru papanasii fierti se freaca intr-un castron branza de vaca cu ouale, grisul si sarea. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie potrivit de tare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 250 g branza de vaca
  • 2 oua
  • 3 linguri gris
  • sare
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura pesmet.

Mod de preparare

Pentru papanasii fierti se freaca intr-un castron branza de vaca cu ouale, grisul si sarea. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie potrivit de tare. Se ia cu lingura din ea, se fac cu mana muiata in faina mici galuste rotunde, se turtesc putin intre maini si cu degetul se face la fiecare o adancitura la mijloc. Se pune la fiert o cratita cu apa si putina sare. Cand apa da in clocot, se pun papanasii si se tin pana se ridica cu toti deasupra. Se trage cratita la o parte si se mai lasa sa fiarba circa 10 minute la foc foarte mic (daca fierb in clocote mari, papanasii se terciuiesc). Se scurg, se oparesc cu unt si se presara deasupra pesmet prajit.


Papanasii fierti se servesc foarte fierbinti cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc