Sunt minunate aceste pariziene cu gem de gutui, atat de aromate si pufoase, ca nu te poti opri din mancat!
Cernem faina intr-un bol si o amestecam cu drojdia uscata.
Intr-un alt bol amestecam oul intreg + un albus, impreuna cu zaharul, sarea si esenta, adaugam untul moale, tinut la temperatura camerei, apoi diluam compozitia cu putin lapte caldut.
Facem o adancitura la mijlocul fainii si punem ingredientele diluate in ea.
Incepem sa amestecam faina cu ingredientele din mijloc, adaugand, treptat si restul de lapte caldut, alternand cu uleiul.
Framantam un aluat nu prea tare, se va simti foarte pufos datorita garantului pentru aluaturi dospite.
Acoperim aluatul si il lasam 30 de minute la crescut, la loc caldut, timp in care isi va dubla volumul.
Dupa acest timp, impartim aluatul in 12 parti aproximativ egale, pe care le vom intinde cu sucitorul in forme dreptunghiulare.
Crestam la unul din capetele dreptunghiurilor fasii late de 1 cm, iar la celalalt capat intindem cate 1 lingura de gem.
Rulam incepand de la capatul cu gem spre fasii, avand grija sa pliem marginile laterale pentru a nu iesi gemul.
Ungem parizienele pe deasupra, cu galbenusul amestecat cu lapte, cu ajutorul unei pensule si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 35 de minute la 180 de grade.
Sunt foarte bune aceste pariziene cu gem de gutui, atat calde cat si reci si mai ales luate la pachet la scoala sau la serviciu!
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii