Sunt minunate aceste pariziene cu gem de gutui, atat de aromate si pufoase, ca nu te poti opri din mancat!
Cernem faina intr-un bol si o amestecam cu drojdia uscata.
Intr-un alt bol amestecam oul intreg + un albus, impreuna cu zaharul, sarea si esenta, adaugam untul moale, tinut la temperatura camerei, apoi diluam compozitia cu putin lapte caldut.
Facem o adancitura la mijlocul fainii si punem ingredientele diluate in ea.
Incepem sa amestecam faina cu ingredientele din mijloc, adaugand, treptat si restul de lapte caldut, alternand cu uleiul.
Framantam un aluat nu prea tare, se va simti foarte pufos datorita garantului pentru aluaturi dospite.
Acoperim aluatul si il lasam 30 de minute la crescut, la loc caldut, timp in care isi va dubla volumul.
Dupa acest timp, impartim aluatul in 12 parti aproximativ egale, pe care le vom intinde cu sucitorul in forme dreptunghiulare.
Crestam la unul din capetele dreptunghiurilor fasii late de 1 cm, iar la celalalt capat intindem cate 1 lingura de gem.
Rulam incepand de la capatul cu gem spre fasii, avand grija sa pliem marginile laterale pentru a nu iesi gemul.
Ungem parizienele pe deasupra, cu galbenusul amestecat cu lapte, cu ajutorul unei pensule si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 35 de minute la 180 de grade.
Sunt foarte bune aceste pariziene cu gem de gutui, atat calde cat si reci si mai ales luate la pachet la scoala sau la serviciu!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii