Pasca traditionala este nelipsita la masa de Paste, fiind un dulce, desi consistent, destul de lejer. urmareste reteta de pasca si prepar-o si tu.
Aluatul:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,sa nu fie reci.
Laptele il punem putin pe foc cat sa fie caldut.
Intr-un lighean punem faina.
In mijlocul ei facem o gaura.
Drojdia o frecam cu o lingurita zahar si un strop ulei.
Acesta o turnam in gaura facuta in faina si o lasam 10 minute sa creasca.
Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste.
Peste galbenusuri punem si untul la temperatura camerei si il mai mixam putin.
Turnam galbenusurile batute peste faina si amestecam putin cu mainile.
Punem si smantana, esenta,coaja rasa de portocala si sarea.
Amestecam bine, apoi incepem sa framantam cu laptele caldut,putin cate putin.
Cand terminam de framantat bine ne stropim putin mainile cu ulei si il mai framantam vreo 5 minute.
Il acoperim cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit.
Umplutura:
Stafidele le punem la inmuiat in apa calda cu o esenta de rom.
Galbenusurile si cu ouale intregi le batem spuma cu zaharul pudra.
Punem intr-un bol branza.
Peste adaugam ouale batute, smantana, coaja de lamaie, zaharul vanilat si esenta.
Le amestecam bine iar la urma punem si grisul.
Acum ne apucam de asamblat pasca:
Ungem tavile cu putina margarina si le tapetam cu hartie de copt.
Impartim aluatul in trei.
Facem cate o foaie subtire din fiecare si o asezam in tava, inclusiv pe pereti si o intepam cu o furculita.
Umplem cu branza (pe care o impartim tot in 3 parti egale, daca aveti tavile de aceeasi marime).
Deasupra facem diverse modele din aluat:cruce, pasarele, impletituri, orice va place.
Batem spuma 2 oua si cu acestea ungem pastile.
Le coacem rand pe rand in cuptorul incins, la o temperatura potrivita ,cam 1ora sta in cuptor fiecare.
Cand le scoatem din cuptor le ungem cu un amestec din apa,zahar si putin ulei.
Le acoperim cu niste coli de hartie apoi cu multe prosoape, pentru a fi fragede.
Dupa ce se racesc se pastreaza in folie alimentara.
* Doresc sa testez produsele philips pentru ca sunt de mare calitate si mai ales ca imi lipseste un mixer de mana si tare imi doresc. As toca, taia totul mai repede, Preparatele le-as pregati intr-un timp mai scurt si timpul ramas l-as folosi iesind la plimbari, as sta mai mult in compania celor dragi si as putea testa si mai multe retete!!
Pasca traditionala se serveste la masa traditionala de Paste, impreuna cu cei dragi.
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieSe fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...
Salata de fasole verdePlachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.
Plachie de crapLichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...
Lichior de menta
Comentarii