Se faina intr-un bol larg si in mijloc se aseaza bucatile de unt galbenusul si un praf de sare. Se incorporeaza incetul cu incetul adaugandu-se si put
Se faina intr-un bol larg si in mijloc se aseaza bucatile de unt galbenusul si un praf de sare.
Se incorporeaza incetul cu incetul adaugandu-se si putina apa si se amesteca pana ce se formeaza un aluat.
Se omogeanizeaza in continuare foarte bine dar fara sa framantam prea mult pentru a nu deveni casanta.
Se lasa la rece 30 min minimum.
Pofta buna!
Reteta Pate brisée a fost propusa de Madyna pe forum culinar.ro
Alte retete de aluat gasiti aici:
Aluat frantuzesc,
Aluat FILO - homemade, placinte, strudele,
Aluat de placinta romaneasca
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii