Se faina intr-un bol larg si in mijloc se aseaza bucatile de unt galbenusul si un praf de sare. Se incorporeaza incetul cu incetul adaugandu-se si put
Se faina intr-un bol larg si in mijloc se aseaza bucatile de unt galbenusul si un praf de sare.
Se incorporeaza incetul cu incetul adaugandu-se si putina apa si se amesteca pana ce se formeaza un aluat.
Se omogeanizeaza in continuare foarte bine dar fara sa framantam prea mult pentru a nu deveni casanta.
Se lasa la rece 30 min minimum.
Pofta buna!
Reteta Pate brisée a fost propusa de Madyna pe forum culinar.ro
Alte retete de aluat gasiti aici:
Aluat frantuzesc,
Aluat FILO - homemade, placinte, strudele,
Aluat de placinta romaneasca
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaO prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.
Cheesecake cu capsuniO alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...
Cornulete fragedeRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara
Ciorba de loboda cu omletaDesi este foarte cald afara m-am incumetat intr-o dimineata pe racoare sa fac cateva cornulete, ideale pentru pachet la lucru...
Cornuri cu gem
Comentarii