Un blat bun de pizza poate fi transformat repede intr-un desert daca ii pui ciocolata, fructe si un pic de zahar pudra.
Pasii de preparare blat de pizza:
1. Intr-un bol incapator, pun zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia.
2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea si framanta pana obtii un aluat omogen. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 5-6 minute. Unge-l cu ulei de masline si lasa-l 5-10 minute sa se odihneasca. Aluatul va trage cat ulei are nevoie.
3. Aluatul trebuie apoi impartit in 3 bucati si facute palinele – bilele de pizza. Le pui intr-o caserola de plastic si le lasi sa mai stea o ora la temperatura camerei si inca 3 la frigider. Aluatul are nevoie de maturare. Cel mai bine e sa stea pana a doua zi in frigider si apoi sa faci pizza. Astfel drojdia se activeaza in aluat si nu in stomac, provocand balonare. In orice pizzerie buna, aluatul se face cu o zi inainte. Cand scoti aluatul din frigider, lasa-l o ora sa ajunga la temperatura camerei. Pasii de preparare pizza desert
4. Intinde altuatul cu mainile. Poti folosi si un facalet, dar apoi lasa-l inca 10 minute sa creasca.
5. Unge o tava de cuptor cu ulei de masline, pentru ca blatul sa nu se lipeasca si sa fie crocant dedesubt. Pune aluatul in tava si baga-l la cuptor 7 minute, pana devine crocant.
6. Scoate blatul, lasa-l sa se raceasca un pic si apoi pune pe blatul cald Nutella la temperatura camerei. Se va topi un pic.
7. Toaca bananele si kivi si ameteca-le, apoi pune-le peste ciocolata. Poti folosi si alte fructe. 8. Presara zahar pudra pe margini si e gata!
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaPrunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din...
Compot de prune in otetUn gust dulce pikant ne-au cucerit pe deplin, iar faptul ca se lucreaza asa de usor cu foile de orez pe mine m-a incantat si...
Pachetele de primavara cu foi de orezSe curata lamaia de coaja, apoi se taie marunt si se piseaza cu zaharul. Se introduce apoi in vasul cu ceai fierbinte, se...
Punch de lamaieSe iau ardeii, se taie un capacel rotund si nu prea mare, se scobesc in interior si se indeparteaza semintele, se spala cu...
Ardei umputi cu carne si sosSunt sigura ca nu ati incercat aceasta reteta de dulceata de castane. Noi mancam castane fierte, coapte, piure, in diferite...
Dulceata de castaneSe fac atat de usor acest gen de prajituri si daca sunt cu mere sau alte fructe atunci dispar imediat din tava. Sper sa va...
Prajitura cu mere si scortisoaraIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii