Placinta cu branza este o placinta clasica, usor de facut si care raspandeste arome minunate in intreaga casa, care ii atrag pe toti cei dragi in jurul mesei.
Branza se amesteca cu ouale batute, zaharul, esenta si amidonul.
Aluatul: Ouale se bat cu zaharul si sarea, adaugam untul racit, laptele batut, esenta. Faina cernuta se pune intr-un lighean, se face gaura in mijloc se adauga drojdia, amestecul de ou,(daca este nevoie se mai adauga faina) se framanta un aluat elastic care nu se lipeste de maini.
Se imparte in 2 coca, se intinde cate o foaie, se adauga branza, se ruleaza. Se procedeaza intocmai si la al 2 lea, se ruleaza si se aseaza in tava de cozonac unsa bine cu ulei. Se acopera si se lasa la un loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Se unge cu un galbenus desfacut cu putin lapte, se da la cuptor pana se rumeneste.
Placinta cu branza se serveste cu zahar pudra.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii