Placinta cu branza de vaci este placinta mea preferata si a familiei mele. Imi place sa o fac periodic si sa-i mai adaug cate un ingredient surpriza, ca apoi sa-i las pe cei dragi sa descopere surpriza.
Intr-un bol amestecam untura cu zaharul, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt. Am adaugat si restul de ingrediente si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Eu am dat la rece 30 minute.
Amestecam bine toate ingredientele pentru umplutura.
Am impartit coca in 2 si am intins o foaie, care am asezat-o in tava unsa cu unt si am dat la cuptorul incalzit cca 10 minute.
Intre timp am intins si a 2 foaie (eu am taiat fasii).
Am scos tava de la cuptor am adaugat umplutura, deasupra am asezat fasiile de aluat si am uns cu oul batut.
Dam tava la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.
Cand s-a racit se pudreaza cu zahar.
Placinta cu branza se serveste rece, pudrata cu zahar pudra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii