Placinta cu branza de casa s-a nascut din faptul ca mi s-au prins 2 litri de lapte si, pentru ca nu vroiam sa-i arunc, i-am transformat in branza de casa din care a iesit aceasta minunata placinta.
2 litri de lapte care s-au prins i-am incalzit un pic pe foc apoi am strecurat printr-o sita acoperita cu tifon. Din zarul scurs am pus la aluat iar branza rezultata la umplutura.
Am pus intr-un lighean zarul caldut impreuna cu drojdia si zaharul, am lasat cateva minute apoi am adaugat oul, faina si sarea. Dupa ce s-a format un aluat am pus unul muiat la temperatura camerei si am framantat bine rezultand un aluat elastic. Am pus in lighean si am lasat sa creasca.
Pt umplutura am pus intr-un castron stafidele cu esenta de vanilie, am pus ouale si zaharul si am batut cu furculita. Peste ouale batute am pus branza de vaci si grisul, am amestecat, apoi am pus si telemeaua data pe razatoarea cu ochiuri mici si coaja de lamaie, am amestecat si am dat deoparte. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul am rupt bucati de aluat, am intis pe masa si am taiat in patrate sau chiar dreptunghiuri, am pus umplutura pe mijloc si am indoit unele, vreo 2 am facut 'branzoaice' (stranse la mijloc), am decupat si niste cercuri cu inel si baranza in interior. Am pus in tava si dupa ce au mai crescut am uns cu galbenus putin diluat si am presurat mac sau susan dupa preferinte fiecaruia. apoi am bagat la cuptor si le-am lasat pana s-au rumenit frumos.
Placintele cu branza se servesc la mic dejun sau gustari, fiind excelente in orice parte a zilei.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakespentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Comentarii