Placinta cu branza si dulceata

Placinta cu branza si dulceata este un dulce usor de facut si delicios, care poate fi servit oricand, fie la mesele in familie, fie la cafeaua de dimineata sau la ceaiul de la ora 5.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu branza si dulceata

Ingrediente

  • Aluat
  • 300 g faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • Umplutura
  • 200 g crema de branza
  • 150 g branza de vaci proaspata
  • 2 oua
  • 1 lingura amidon
  • coaja de lamaie
  • 100 g zahar
  • Uns
  • dulceata
  • 1 lingura pesmet
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Aluatul:

Aamestecam drojdia cu un pic de zahar si apa si dizolvam, apoi lasam la dospit.
Amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o gaura in mijloc adaugam galbenusurile, drojdia si treptat laptele (daca ma este nevoie adaugam apa sau faina), iar la final framantam coca cu uleiul pentru cca 10 minute. Acoperim si lasam la dospit cca 15 minute cat pregatim umplutura.

Umplutura:

Amestecam branza cu ingredientele si omogenizam.
Intindem coca intr-o foaie (ca un cerc), adaugam branza in mijloc si unim capetele bine (ca o traistuta), dupa care intindem cu mana pana formam un cerc (nu apasam tare ca sa nu curga branza)
Asezam in tava si apasam un pic in mijloc in asa fel in cat sa formam o margine. Ungem marginea cu galbenusul desfacut cu lapte, in mijloc adaugam visine facute dulceata din camara de bunatati din natura si pesmetul deasupra (eu am adaugat si banuti de ciocolata)
Lasam la dospit cca 20 minute dupa care dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos.
Eu am presarat si un pic de zahar pe margine.


Placinta cu branza si dulceata se serveste rece, alaturi de o ceasca fierbinte de ceai sau o cafea aromata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide