Placinta cu dovleac

Dovleacul se rade si se pune intr-o oala, se adauga zaharul, untul si vanilia. Se lasa pe foc mic amestecand mereu, pana se inmoaie. Se lasa dovleacul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 50 gr unt
  • 50 gr gris
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg dovleac
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • vanilie

Mod de preparare

Dovleacul se rade si se pune intr-o oala, se adauga zaharul, untul si vanilia. Se lasa pe foc mic amestecand mereu, pana se inmoaie. Se lasa dovleacul la racit, apoi se intinde, egal, intre foi. Ultima foaie se pudreaza cu zahar si se taie in bucati. In tava unsa cu grasime se pun 3 foi de aluat, stropite intre ele cu unt. Ultima foaie se presara cu putin gris. Se pune umplutura deasupra si se intinde egal. Se continua in acelasi fel, pana se termina foile. Se acopera cu 3 foi. Se pune tava in cuptorul cald si se coace placinta la foc potrivit, 30 de minute.
Alte retete de dulciuri:

Placinta cu mere

Placinta cu branza

Aluat frantuzesc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc