Placinta cu dovleac

Pentru aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ustensile: razatoare, oala, castron, sucitor, tava dreptunghiulara de 20x30 cm, o pensula pentru uns si un cutit.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 ml apa rece
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita otet
  • Pentru umplutura:
  • 1,5 kg dovleac ras
  • 100-150 gr zahar
  • 20 gr unt
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita esenta de rom
  • plus zahar pudra pentru décor
  • ulei pentru uns tava00 g faina 3

Mod de preparare

  1. Curata dovleacul si da-l pe razatoarea cu ochiuri mari sau in robotul de bucatarie. Cantareste apoi 1,5 kg si pune-l intr-o oala incapatoare impreuna cu zaharul si untul.

  2. Lasa-l sa fiarba pana se inmoaie si scade toata zeama lasata. Dupa ce opresti focul adauga esenta de rom si scortisoara. Astfel, eviti ca dovleacul sa devina amar! Lasa-l sa se raceasca si pregateste aluatul.

  3. Pune putina sare peste faina, fa o adancitura in mijloc si pune otetul si uleiul. Otetul va face aluatul fraged!

  4. Toarna apoi apa rece si framanta aluatul pana devine elastic si pufos. Nu este nevoie sa il lasi la crescut!

  5. Imparte-l in patru, presara faina pe masa si intinde pe rand cate o foaie dreptunghiulara si subtire, pe care o ungi cu putin ulei. Imparte si compozitia de dovleac in patru si umple foile. Intinde dovleacul pe toata foaia, apoi ruleaz-o usor pana obtii un rulou, sigiland bine capetele, ca sa nu iasa compozitia.

  6. Pune rulourile de placinta in tava unsa cu ulei si taie placinta in bucati cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Unge rulourile cu ulei, astfel, placinta va fi crocanta.

  7. Coace placinta cu dovleac in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra. Dupa ce s-a racit putin, poti sa o pudrezi cu zahar pudra.



 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Parteneri
Rulada cu spanac si rosii uscate la slow cooker Crock-Pot  5,7 L Hinged Lid
Bucataras.RO

Rulada cu spanac si rosii uscate la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Hinged Lid

Cine-a zis ca trebuie sa renunti la carne doar pentru ca-i cald afara?

Rulada cu spanac si rosii uscate la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Hinged Lid
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa