Placinta cu dovleac

Pentru aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ustensile: razatoare, oala, castron, sucitor, tava dreptunghiulara de 20x30 cm, o pensula pentru uns si un cutit.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 ml apa rece
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita otet
  • Pentru umplutura:
  • 1,5 kg dovleac ras
  • 100-150 gr zahar
  • 20 gr unt
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita esenta de rom
  • plus zahar pudra pentru décor
  • ulei pentru uns tava00 g faina 3

Mod de preparare

  1. Curata dovleacul si da-l pe razatoarea cu ochiuri mari sau in robotul de bucatarie. Cantareste apoi 1,5 kg si pune-l intr-o oala incapatoare impreuna cu zaharul si untul.

  2. Lasa-l sa fiarba pana se inmoaie si scade toata zeama lasata. Dupa ce opresti focul adauga esenta de rom si scortisoara. Astfel, eviti ca dovleacul sa devina amar! Lasa-l sa se raceasca si pregateste aluatul.

  3. Pune putina sare peste faina, fa o adancitura in mijloc si pune otetul si uleiul. Otetul va face aluatul fraged!

  4. Toarna apoi apa rece si framanta aluatul pana devine elastic si pufos. Nu este nevoie sa il lasi la crescut!

  5. Imparte-l in patru, presara faina pe masa si intinde pe rand cate o foaie dreptunghiulara si subtire, pe care o ungi cu putin ulei. Imparte si compozitia de dovleac in patru si umple foile. Intinde dovleacul pe toata foaia, apoi ruleaz-o usor pana obtii un rulou, sigiland bine capetele, ca sa nu iasa compozitia.

  6. Pune rulourile de placinta in tava unsa cu ulei si taie placinta in bucati cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Unge rulourile cu ulei, astfel, placinta va fi crocanta.

  7. Coace placinta cu dovleac in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra. Dupa ce s-a racit putin, poti sa o pudrezi cu zahar pudra.



 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Placinte Poale in brau

Placinte Poale in brau

Placintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...

Placinte Poale in brau
Cele mai apreciate rețete
Orez cu prune uscate
1
Mancaruri cu orez

Orez cu prune uscate

Am pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...

Orez cu prune uscate
Prajitura cu spuma caramel
2
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura "polara"
3
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Placinta cu branza dulce stafide si foi
4
Prajituri

Placinta cu branza dulce stafide si foi

Reteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.

Placinta cu branza dulce stafide si foi
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
5
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Parteneri
Briose cu migdale si cacao
Bucataras.RO

Briose cu migdale si cacao

Am adaptat o reteta dintr-o revista GoodFood si iata ce a iesit:

Briose cu migdale si cacao
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Fasole cu ciolan afumat
ReteteCulinare.RO

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat