O placinta delicioasa.
Intr-un castron punem faina, drojdia, zaharul, coaja de la portocala si oul batut.
Intr-un ibric punem laptele la incalzit impreuna cu untul taiat cubulete.Laptele doar se incalzeste putin, sa nu fie foarte fierbinte ca se opareste faina si nu mai creste aluatul.
Se adauga putin cate putin peste faina, punem si praful de sare si framantam aluatul pentru 10 minute.
Daca mai este nevoie se mai adauga faina,aluatul trebuie sa fie nelipicios. Se unge cu ulei si se pune la loc cald pentru cel putin 1 ora. Merele se dau pe razatoarea mare. Intr-o craticioara punem untul, zaharul si esentele pe foc, se amesteca pana se dilueaza zaharul dupa care adaugam si merele curatate.
Se lasa la foc mic, se amesteca din cand in cand si se lasa cam 10 minute pana scade zeama.
Aluatul se imparte in doua, la fel si umplutura. Pe masa de lucru se pudreaza faina,se intinde aluatul in forma de dreptunghi. Se imparte in 3 aluatul, fara sa se taie,partile de pe margini se cresteaza fasiute.
In mijloc se pune umplutura de mere rece. Fasiile laterale se pun in forma de X.
Se pun intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pun placintele in tava, se ung cu ou si se mai lasa la cald 30 minute. Se dau in cuptorul preincalzit pana se rumeneste deaupra.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii