Placinta cu mere

O placinta delicioasa.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu mere

Ingrediente

  • 550 g faina
  • Pentru aluat:
  • 250 ml lapte
  • 550 g faina
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt
  • 3 linguri de zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic de drojdie uscata
  • coaja de la o portocala
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 8 mere
  • 50 g unt
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta de rom

Mod de preparare

Intr-un castron punem faina, drojdia, zaharul, coaja de la portocala si oul batut.

Intr-un ibric punem laptele la incalzit impreuna cu untul taiat cubulete.Laptele doar se incalzeste putin, sa nu fie foarte fierbinte ca se opareste faina si nu mai creste aluatul.

Se adauga putin cate putin peste faina, punem si praful de sare si framantam aluatul pentru 10 minute.

Daca mai este nevoie se mai adauga faina,aluatul trebuie sa fie nelipicios. Se unge cu ulei si se pune la loc cald pentru cel putin 1 ora. Merele se dau pe razatoarea mare. Intr-o craticioara punem untul, zaharul si esentele pe foc, se amesteca pana se dilueaza zaharul dupa care adaugam si merele curatate.

Se lasa la foc mic, se amesteca din cand in cand si se lasa cam 10 minute pana scade zeama.

Aluatul se imparte in doua, la fel si umplutura. Pe masa de lucru se pudreaza faina,se intinde aluatul in forma de dreptunghi. Se imparte in 3 aluatul, fara sa se taie,partile de pe margini se cresteaza fasiute.

In mijloc se pune umplutura de mere rece. Fasiile laterale se pun in forma de X.

Se pun intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pun placintele in tava, se ung cu ou si se mai lasa la cald 30 minute. Se dau in cuptorul preincalzit pana se rumeneste deaupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Salata de fasole verde
3
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Plachie de crap
4
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta