Placinta cu mere cu aluat frantuzesc

Se prepara aluatul. Se curata merele, se dau prin razatoare si se calesc cu zaharul, untul si mirodeniile, pana scade bine sucul de fructe. Se intind

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 250 gr unt
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita otet
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere
  • 50 gr unt
  • 200 gr zahar
  • vanilie
  • scortisoara

Mod de preparare

Se prepara aluatul. Se curata merele, se dau prin razatoare si se calesc cu zaharul, untul si mirodeniile, pana scade bine sucul de fructe. Se intinde foaia de aluat de 1 cm grosime si se imparte in doua. Se coc cele 2 foi pe fundul tavii, timp de 35 de minute. Cand sunt coapte, foile se lasa sa se raceasca si se pune intre ele umplutura de mere.

Se pudreaza cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Placinta cu mere

Placinta cu dovleac

Placinta cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc