Placinta cu mere de casa

Placinta cu mere este o delicioasa prajitura de casa cu mere. Placinta cu mere este potrivita ca desert de toamna.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu mere de casa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 3 lg smantana
  •  
  • Pentru umplutura:
  • 2 lg gris
  • 1 kg mere
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g unt
  •  
  • Pentru decor:
  • 1 plic zahar pudra

Mod de preparare

Merele se spala si se dau pe razatoare. Intr-o craticioara se topeste untul, se adauga merele, zaharul si scortisoara si se calesc.

Ingredientele pentru aluat se amesteca si apoi se framanta aluatul cu mana. Se imparte in doua parti si se intind doua foi de marimea tavii in care se coace placinta. Tava se imbraca in foaie de copt, apoi de aseaza prima foaie. Grisul se presara peste prima foaie uniform, apoi se intind merele si se acopera cu cea de-a doua foaie. Cu o furculita se inteapa foaia de deasupra, din loc in loc. Se pune in cuptorul preincalzit la 180 grade, iar cand se rumeneste deasupta se scoate.

Apreciez la aparatul Philips Multicooker faptul ca:
- poseda o functie de menţinere a mâncării calde până la 24 de ore
- datorită celor 12 programe diferite de gătire, îndeplineşte de acum toate poftele familiei mele.


La momentul servirii placinta cu mere de casa se presara deasupra zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori