Cu siguranta intrebarea este.... ce inseamna "imbunatatita"? Ei bine, inseamna.... ceva scortisoara, cateva granule de ness si ceva nuca macinata. Este DELICIOASA!
Se spala merele, se curata de coaja si seminte si apoi se dau prin razatoarea mare.
Stoarcem bine, prin presare intre palme, merele rase, dupa care le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat.
Sucul rezultat de la mere se bea, in nici un caz nu se arunca.
Este foarte bun si totodata sanatos.
Amestecul mere rase/zahar se pune intr-o cratita la calit.
Lasam pana cand scade tot sucul lasat de acestea. Lasam sa se racoreasca si adaugam scortisoara.
Amestecam bine cu ajutorul unei linguri de lemn. Foile de placinta le impartim in doua.
Ungem fiecare foaie de placinta cu unt topit sau cu ulei (folosim o pensula), le punem pe rand una peste alta, intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Intindem un strat de mere (jumatate din cantitate) peste foi, presaram nuca, nessul si apoi adaugam restul de mere calite.
Ungem si celelalte foi de placinta cu care acoperim placinta. Cu ajutorul unui cutit crestam frumos placinta pe deasupra, exact pe liniile pe care o taiem cand e gata facuta.
Dam la cuptor si tinem pana cand placinta este bine facuta si frumos rumenita. Scoatem din cuptor,lasam sa se racoreasca. Pudram cu zahar pudra si granule de ness... si gata!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAm tot savurat rețete de mezel preparat în casă. Am salvat rețetele, le-am listat, trebuie doar să achiziționez doar...
Pastramă din mușchiuleț de porcPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii