Placinta cu mere, imbunatatita

Cu siguranta intrebarea este.... ce inseamna "imbunatatita"? Ei bine, inseamna.... ceva scortisoara, cateva granule de ness si ceva nuca macinata. Este DELICIOASA!

Portii
24
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Placinta cu mere, imbunatatita

Ingrediente

  • zahar brun (cantitatea de zahar se stabileste de catre fiecare in functie de gust si de cat de dulci sunt merele)
  • 1 pachet foi de placinta
  • o lingurita scortisoara
  • 150 g nuca macinata
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 lingurite ness
  • unt topit
  • ulei
  • faina
  • 1,5 kg de mere
  • Pentru decor
  • zahar pudra si ness

Mod de preparare

Se spala merele, se curata de coaja si seminte si apoi se dau prin razatoarea mare.

Stoarcem bine, prin presare intre palme, merele rase, dupa care le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat.

Sucul rezultat de la mere se bea, in nici un caz nu se arunca.

Este foarte bun si totodata sanatos.

Amestecul mere rase/zahar se pune intr-o cratita la calit.

Lasam pana cand scade tot sucul lasat de acestea. Lasam sa se racoreasca si adaugam scortisoara.

Amestecam bine cu ajutorul unei linguri de lemn. Foile de placinta le impartim in doua.

Ungem fiecare foaie de placinta cu unt topit sau cu ulei (folosim o pensula), le punem pe rand una peste alta, intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Intindem un strat de mere (jumatate din cantitate) peste foi, presaram nuca, nessul si apoi adaugam restul de mere calite.

Ungem si celelalte foi de placinta cu care acoperim placinta. Cu ajutorul unui cutit crestam frumos placinta pe deasupra, exact pe liniile pe care o taiem cand e gata facuta.

Dam la cuptor si tinem pana cand placinta este bine facuta si frumos rumenita. Scoatem din cuptor,lasam sa se racoreasca. Pudram cu zahar pudra si granule de ness... si gata!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide