Placinta cu mere si scortisoara este foarte gustoasa. Prajitura cu mere este una dintre cele mai indragite deserturi in lumea intreaga.
Placinta cu mere si scortisoara este foarte gustoasa. Prajitura cu mere este una dintre cele mai indragite deserturi in lumea intreaga.
Se freaca spuma untul cu zaharul pudra, sarea, coaja si o lingura de lamaie, zaharul vanilinat, galbenusul si oul intreg puse pe rand si amestecand bine dupa fiecare, apoi faina. Se amesteca toate, fara sa se framante. Se da aluatul la rece o ora, sa se intareasca untul.
Intre timp se curata merele de coaja, si se rad pe razatoarea mare. Se calesc apoi cu 6-7 linguri de zahar, in functie de dulceata merelorsi se adauga apoi scortisoara. Se lasa merele la racit.
Se imparte aluatul in doua si se intind 2 foi de marimea tavii. Se pune prima foaie in tava unsa si tapetata cu faina (sau cu foaie de copt), Se presara pesmetul sau grisul, apoi se adauga umplutura de mere peste care se pune a doua foaie. Se inteapa cu furculita din loc in loc. Se coace la foc potrivit cam 30 minute. Se lasa sa se raceasca in tava, se pudreaza cu zahar, apoi se taie patrate, romburi sau dreptunghiuri.
Prajitura cu mere se lasa sa se raceasca in tava, se pudreaza cu zahar, apoi se taie patrate, romburi sau dreptunghiuri.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii