Pentru placinta cu pere si scortisoara se curata perele, se indeparteaza samburii, se taie in sferturi, apoi in felii si se inabusa in unt cu putin zahar si scortisoara pisata.
Pentru placinta cu pere si scortisoara se curata perele, se indeparteaza samburii, se taie in sferturi, apoi in felii si se inabusa in unt cu putin zahar si scortisoara pisata, dupa gust. Se lasa sa se raceasca. Se face un aluat de unt, se intinde o foaie de circa 1/2 cm grosime, se taie 2 ronduri de 30 cm diametru. Se asaza perele pe primul rond, se uda marginea cu putina apa, se pune deasupra cealalta jumatate si se lipeste apasand usor cu degetul. Se indoaie apoi marginea, astfel incat sa formeze o mica bordura, pentru ca perele sa nu iasa afara. Se asaza placinta pe tava stropita cu apa, se unge deasupra cu ou, se inteapa in cateva locuri si se coace la foc bun circa trei sferturi de ora. In loc de o singura placinta mare se pot face placintele mici.
Placinta cu pere se serveste rece sau calda.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii