Placinta cu pere si scortisoara

Pentru placinta cu pere si scortisoara se curata perele, se indeparteaza samburii, se taie in sferturi, apoi in felii si se inabusa in unt cu putin zahar si scortisoara pisata.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu pere si scortisoara

Ingrediente

  • aluat de unt
  • Umplutura:
  • 750 g pere
  • 1 lingurita unt
  • zahar
  • scortisoara.

Mod de preparare

Pentru placinta cu pere si scortisoara se curata perele, se indeparteaza samburii, se taie in sferturi, apoi in felii si se inabusa in unt cu putin zahar si scortisoara pisata, dupa gust. Se lasa sa se raceasca. Se face un aluat de unt, se intinde o foaie de circa 1/2 cm grosime, se taie 2 ronduri de 30 cm diametru. Se asaza perele pe primul rond, se uda marginea cu putina apa, se pune deasupra cealalta jumatate si se lipeste apasand usor cu degetul. Se indoaie apoi marginea, astfel incat sa formeze o mica bordura, pentru ca perele sa nu iasa afara. Se asaza placinta pe tava stropita cu apa, se unge deasupra cu ou, se inteapa in cateva locuri si se coace la foc bun circa trei sferturi de ora. In loc de o singura placinta mare se pot face placintele mici.


Placinta cu pere se serveste rece sau calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori