Placinta cu pere si scortisoara

Pentru placinta cu pere si scortisoara se curata perele, se indeparteaza samburii, se taie in sferturi, apoi in felii si se inabusa in unt cu putin zahar si scortisoara pisata.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu pere si scortisoara

Ingrediente

  • aluat de unt
  • Umplutura:
  • 750 g pere
  • 1 lingurita unt
  • zahar
  • scortisoara.

Mod de preparare

Pentru placinta cu pere si scortisoara se curata perele, se indeparteaza samburii, se taie in sferturi, apoi in felii si se inabusa in unt cu putin zahar si scortisoara pisata, dupa gust. Se lasa sa se raceasca. Se face un aluat de unt, se intinde o foaie de circa 1/2 cm grosime, se taie 2 ronduri de 30 cm diametru. Se asaza perele pe primul rond, se uda marginea cu putina apa, se pune deasupra cealalta jumatate si se lipeste apasand usor cu degetul. Se indoaie apoi marginea, astfel incat sa formeze o mica bordura, pentru ca perele sa nu iasa afara. Se asaza placinta pe tava stropita cu apa, se unge deasupra cu ou, se inteapa in cateva locuri si se coace la foc bun circa trei sferturi de ora. In loc de o singura placinta mare se pot face placintele mici.


Placinta cu pere se serveste rece sau calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci