Placinta cu pere si scortisoara

Pentru placinta cu pere si scortisoara se curata perele, se indeparteaza samburii, se taie in sferturi, apoi in felii si se inabusa in unt cu putin zahar si scortisoara pisata.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu pere si scortisoara

Ingrediente

  • aluat de unt
  • Umplutura:
  • 750 g pere
  • 1 lingurita unt
  • zahar
  • scortisoara.

Mod de preparare

Pentru placinta cu pere si scortisoara se curata perele, se indeparteaza samburii, se taie in sferturi, apoi in felii si se inabusa in unt cu putin zahar si scortisoara pisata, dupa gust. Se lasa sa se raceasca. Se face un aluat de unt, se intinde o foaie de circa 1/2 cm grosime, se taie 2 ronduri de 30 cm diametru. Se asaza perele pe primul rond, se uda marginea cu putina apa, se pune deasupra cealalta jumatate si se lipeste apasand usor cu degetul. Se indoaie apoi marginea, astfel incat sa formeze o mica bordura, pentru ca perele sa nu iasa afara. Se asaza placinta pe tava stropita cu apa, se unge deasupra cu ou, se inteapa in cateva locuri si se coace la foc bun circa trei sferturi de ora. In loc de o singura placinta mare se pot face placintele mici.


Placinta cu pere se serveste rece sau calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc