Aroma de toamna
Pasam drojdia cu cele 2 linguri cu zahar pana ce se lichefiaza. O pastram apoi intr-un loc caldut pentru 10-15 minute. Faina cernuta, o amestecam cu drojdia dospita, cu praful de sare si cu apa calduta, omogenizand totul. Framantam aluatul, adaugand si uleiul, putin cate putin. Il pastram in vasul acoperit un cu un prosopel curat de bucatarie, pana isi dubleaza volumul. Dovleacul il spalam bine, il curatam de coaja si il taiem in bucati mici. Il trecem prin razatoare sau il maruntim cu ajutorul robotului de bucatarie. In dovleacul maruntit incorporam ghimbirul ras (sau il maruntim o data cu dovleacul). Din aluatul dospit, intindem trei foi. Umplem fiecare foaie cu dovleac ras, presaram scortisoara si zaharul, dupa care le rulam si le asezam intr-o tava unsa cu putin unt. Fiecare placinta rulata o ungem cu ou batut. Le coacem la foc potrivit pana ce se rumenesc frumos. Dupa racire se presara zahar pudra vanilat. Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii