Placinta de post cu mere rase si scortisoara

Placinta de post cu mere rase si scortisoara este delicioasa. Pentru a prepara aceasta placinta cu mere aveti nevoie de ulei, zahar, scortisoara, lamaie, mere si zahar vanilat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta de post cu mere rase si scortisoara

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 18 linguri ulei
  • 20 linguri apa
  • 3 linguri zahar
  • scortisoara
  • un cub drojdie
  • 700 gr faina coaja de lamaie
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere acrisoare
  • 4 lg zahar
  • scortisoara
  • Pentru decor:
  • zahar vanilinat

Mod de preparare

Placinta de post cu mere rase si scortisoara este delicioasa. Pentru a prepara aceasta placinta cu mere se pune uleiul si apa fierbinte intr-un vas. Se adauga zaharul, coaja de lamaie, sare si drojdia cand lichidul este caldut, se lasa se se topeasca si apoi se adauga faina in ploaie pentru un aluat potrivit de tare. Se lasa aluatul la dospit o ora la caldura.In acest timp se curata merele si se dau pe razatoare.Se storc bine si se calesc 2 minute, se adauga zaharul si scortisoara si se lasa sa se raceasca. Se intind 2 paturi de aluat, se unge o tava si se aseaza o patura apoi umplutura de mere si se acopera cu cealalta patura.Se inteapa cu o furculita si se da la copt pentru 45 de minute la foc potrivit


Placinta de post cu mere rase si scortisoara se serveste pudrata cu zahar vanilinat din belsug!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori