Placinta impletita cu mere si stafide

Foarte aromata si destul de gustoasa aceasta placinta impletita.Se poate umple si cu branza si stafide sau chiar si cu ciocolata.

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Placinta impletita cu mere si stafide

Ingrediente

  • Aluat:
  • 650gr faina,
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr) sau 25 gr drojdie proaspata,
  • putina sare,
  • 2 oua,
  • 150 gr zahar,
  • 250 ml lapte caldut,
  • 100 gr untura de porc (unt sau margarina cu 82% grasime).
  • Umplutura:
  • 8 mere mari,
  • 150 gr zahar,
  • 100 gr stafide,
  • 2 plicuri zahar vanilat cu scortisoara,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie mare,
  • 1 lingura faina,
  • 1 ou + 2 linguri lapte pentru uns deasupra placinta,
  • putin zahar praf pentru pudrat

Mod de preparare

Intr-un castron mai mare punem faina amestecata cu drojdia(daca folosim drojdie proaspata facem o maiaua din putin lapte +zahar+faina) laptele caldut + zaharul,sarea,untura si ouale.Facem o coca usor de modelat si care nu se lipeste de maini.Coca o lasam la dospit cam 1 ora. Intre timp pregatim umplutura : curatam merele de coaja si de samburi, le taiem cubulete si le stropim cu zeama de la lamaie ca sa nu se oxideze si sa nu isi schimbe culoarea.Adaugam zaharul, zaharul cu scortisoara si faina si le punem pe foc mic cam 10 minute pana se topeste zaharul.Lasam merele sa se raceasca putin apoi adaugam coaja rasa de la lamaie,stafidele si scortisoara. Cand aluatul a crescut il impartim in doua si il lucram pe masa de lucru presarata cu faina. Intindem o foaie dreptunghiulara punem jumatate din umplutura pe mijloc, taiam oblic lateralele aluatului cu un cutit bine acsutit si impletim.Asa procedam si cu a doua bucata de aluat.Cele doua impletituri le asezam intr-o tava cu hartie de copt le ungem cu oul batut +laptele ca sa prinda o crusta aurie.Placintelele vor sta la cuptor cam 30-40 minute la 180 grade. Dupa ce s-au copt le lasam la racit si apoi le pudram cu zahar praf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
4
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Prajitura foaie peste foaie
5
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie