Foarte aromata si destul de gustoasa aceasta placinta impletita.Se poate umple si cu branza si stafide sau chiar si cu ciocolata.
Intr-un castron mai mare punem faina amestecata cu drojdia(daca folosim drojdie proaspata facem o maiaua din putin lapte +zahar+faina) laptele caldut + zaharul,sarea,untura si ouale.Facem o coca usor de modelat si care nu se lipeste de maini.Coca o lasam la dospit cam 1 ora. Intre timp pregatim umplutura : curatam merele de coaja si de samburi, le taiem cubulete si le stropim cu zeama de la lamaie ca sa nu se oxideze si sa nu isi schimbe culoarea.Adaugam zaharul, zaharul cu scortisoara si faina si le punem pe foc mic cam 10 minute pana se topeste zaharul.Lasam merele sa se raceasca putin apoi adaugam coaja rasa de la lamaie,stafidele si scortisoara. Cand aluatul a crescut il impartim in doua si il lucram pe masa de lucru presarata cu faina. Intindem o foaie dreptunghiulara punem jumatate din umplutura pe mijloc, taiam oblic lateralele aluatului cu un cutit bine acsutit si impletim.Asa procedam si cu a doua bucata de aluat.Cele doua impletituri le asezam intr-o tava cu hartie de copt le ungem cu oul batut +laptele ca sa prinda o crusta aurie.Placintelele vor sta la cuptor cam 30-40 minute la 180 grade. Dupa ce s-au copt le lasam la racit si apoi le pudram cu zahar praf.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii