Faina se pune intr-un castron, impreuna cu uleiul, apa si sarea. Se framanta totul bine, pana nu se mai lipeste nici de mana, nici de masa. Se lasa s
Faina se pune intr-un castron, impreuna cu uleiul, apa si sarea. Se framanta totul bine, pana nu se mai lipeste nici de mana, nici de masa. Se lasa sa stea in repaus cateva minute, apoi se intinde intr-o foaie foarte subtire. Margarina intarita, se da pe razatoare si se intinde pe toata suprafata foii. Se face un sul care se taie in doua si se pun cele doua bucati la frigider, pentru 24 de ore. A doua zi se intind doua foi, una se pune pe tava, se asaza umplutura de branza, iar cealalta foaie se pune deasupra si se introduce in cuptor sa se coaca. Dupa ce s-a copt placinta, se taie in tava in patrate mari si se toarna o cana cu lapte fiert, cu vanilie si coaja de portocala peste toata suprafata, ca sa patrunda peste tot. Se mai lasa apoi in cuptor aproximativ 10 minute, pana se absoarbe laptele.
Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete culinare:
Papanasi fierti
Placinta cu mere
Chec pufos
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii