Placinta umpluta cu branza

Faina se pune intr-un castron, impreuna cu uleiul, apa si sarea. Se framanta totul bine, pana nu se mai lipeste nici de mana, nici de masa. Se lasa s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 cana ulei
  • 1 sfert de cana apa
  • 1 praf de sare
  • 600 gr faina
  • 250 gr margarina
  • Pentru umplutura:
  • 400 gr branza de vaci
  • 40 gr smantana
  • 3 oua
  • 3 linguri pesmet
  • coaja de lamaie
  • 1 cana lapte
  • zahar

Mod de preparare

Faina se pune intr-un castron, impreuna cu uleiul, apa si sarea. Se framanta totul bine, pana nu se mai lipeste nici de mana, nici de masa. Se lasa sa stea in repaus cateva minute, apoi se intinde intr-o foaie foarte subtire. Margarina intarita, se da pe razatoare si se intinde pe toata suprafata foii. Se face un sul care se taie in doua si se pun cele doua bucati la frigider, pentru 24 de ore. A doua zi se intind doua foi, una se pune pe tava, se asaza umplutura de branza, iar cealalta foaie se pune deasupra si se introduce in cuptor sa se coaca. Dupa ce s-a copt placinta, se taie in tava in patrate mari si se toarna o cana cu lapte fiert, cu vanilie si coaja de portocala peste toata suprafata, ca sa patrunda peste tot. Se mai lasa apoi in cuptor aproximativ 10 minute, pana se absoarbe laptele.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete culinare:

Papanasi fierti

Placinta cu mere

Chec pufos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide