Pentru placintelele cu mere si rom se face foaia din aluat de unt si smantana, se taie mici ronduri de 7-8 cm diametru si se procedeaza la fel ca pentru placinta cu pere.
Pentru placintelele cu mere si rom se face foaia din aluat de unt si smantana, se taie mici ronduri de 7 — 8 cm diametru si se procedeaza la fel ca pentru placinta cu pere, inlocuind perele cu mere. Pentru umplutura se curata, se indeparteaza samburii si se taie merele felii. Se incinge intr-o cratita untul, se pun merele, tinandu-le numai pana ce incep sa se moaie. Se adauga zahar, scortisoara dupa dorinta si rom. Se intrebuinteaza numai dupa ce s-au racit de tot.
Placintelele cu mere se servesc calde sau reci.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii