Poale in brau

Aceasta reteta am invatat-o de la bunica mea si ma mandresc cu aceste placinte sunt foarte bune. Va recomand cu drag sa incercati reusita este de 100% si un gust deosebit de bun.

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Poale in brau

Ingrediente

  • Gris
  • Aluat:
  • 600 g faina,
  • 25 g drijdie,
  • 150 g zahar,
  • 200 ml lapte,
  • 2 oua,
  • o lingurita sare,
  • razatura de la o lamaie
  • 150 g unt
  • Umplutura:
  • 700 g branza,
  • 2 linguri gris,
  • 2 galbenusuri,
  • 100 g zahar
  • o lingurita esenta de lamaie

Mod de preparare

Din 600 g faina, 25 g drijdie, 150 g zahar, 200 ml lapte, 2 oua, o lingurita sare, razatura de la o lamaie si 150 g unt facem un aluat pe care il lasam la dospit 30/35 min.

Din 700 g branza, 2 linguri gris, 2 galbenusuri, 100 g zahar si o lingurita esenta de lamaie pregatim umplutura.

Cand aluatul a crescut il portionam in 12 bilute.

Fiecare bucata se intinte in forma rotunda si in mijloc adaugam cate 2 linguri de umplutura, dupa care o impachetam.

Procedam asa pana la ultima biluta. Cand am terminat le asezam in tava unsa si le ungem cu ou.

Le introducem la cuptorul preincalzit pentru 30/40 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci