Drojdia se amesteca in putin lapte, se adauga zahar si doua linguri de faina, dupa care se pune la crescut. Intre timp se bat galbenusurile cu zaharu
Drojdia se amesteca in putin lapte, se adauga zahar si doua linguri de faina, dupa care se pune la crescut. Intre timp se bat galbenusurile cu zaharul si o lingura de sare. Acestea se pun apoi intr-un castron impreuna cu faina, drojdia crescuta, 1 plic de zahar vanilat si cu laptele. Se amesteca bine pana se obtine un aluat moale. Se adauga apoi uleiul, untul si se framanta in continuare. Se lasa dupa aceea aluatul la crescut, acoperit cu un servet. Dupa ce a crescut, se rup bucati si se intind pe o planseta, foi care se vor taia apoi in patrate. Acestea se umplu cu branza de vaci amestecata cu zahar vanilat, coaja de lamaie, zahar si ou, apoi se lipesc colturile in diagonala, in 9 colturi si se pun in cuptor la copt, unse cu ou.
Se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete culinare:
Papanasi fierti
Prajitura cu dovleac
Chec pufos
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii