Pentr aluat: Se prepara o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar si una de faina - peste care se toarna laptele caldut. Se lasa la umflat cam 10-15 mi
Pentr aluat:
Se prepara o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar si una de faina - peste care se toarna laptele caldut. Se lasa la umflat cam 10-15 minute.
Cand se umfla maiaua, se rastoarna peste celelalte ingrediente si se pune totul la framantat la robot, cam 10 minute.
Am lasat aluatul 50 min sa dospeasca, pana si-a dublat volumul.
Apoi l-am framantat sa scot aerul si l-am lasat 5 minute sa se odihneasca. Am intins apoi aluatul cu sucitorul si l-am uns cu putin ulei. L-am lasat cam 5 minute, dupa care l-am luat in mana si-am inceput sa-l intind, asezandu-l pe-o fasie lunga de hartie de copt. Procedura este identica cu tehnica placintei intinse. Se trage de aluat pana se subtiaza. Varianta asta n-am facut-o foarte subtire. Apoi am uns toata foaia cu untul topit si-am impartit-o vizual in 3. Am pliat prima bucata, a doua parte. Am pus budinca (facuta dintr-un plic dizolvat in 500 ml lapte) care inca nu era foarte rece.
Am pliat fasiile din ambele parti. Si-am intors pe burta aluatul cu ajutorul hartiei de copt.
Incepem sa taiem fasii de 2 cm latime si sa sucim fiecare "felie" avand grija ca marginile aluatului sa fie dededesubt. Am lasat aluatul la loc caldutz (in cuptor pe care-l incalzisem inainte pana la vreo 50 grade) vreo 30 minute.
Apoi am scos din cuptor tavile, am incins cuptorul la 180 grade si-am pus tavile. S-au copt cam in 10-15 minute.
Cand au fost gata, dupa ce s-au racit, le-am uns cu glazura din pudra si lapte de cocos, iar pe altele le-am uns cu laptic de cocos si le-am pudrat cu zahar.
Reteta Rasucite cu budinca a fost propusa de seima
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaGogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.
Gogosari in otet pentru iarnaEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiEste o reteta destul de usor de realizat, este gustoasa si este foarte potrivita pentru pranz sau cina.
Cartofi gratinatiConopida (desfacuta bucatele)se fierbe in apa cu sare si cu putin lapte Apoi se paseaza si se amesteca cu restul...
Chiftele din conopidaRetete dietetice. Ne place compotul facut in casa, cu fructe mai putine si mult lichid care sa nu fie prea dulce.
Compot de ciresePerfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presataAceasta reteta de tort Dobos prezinta ingredientele suficiente pentru 8-10 foi, dar daca le taiati in doua veti obtine 16-20...
Tort Dobos cu 10 foiAveam cateva chifle si pentru ca nu se mancau si nici sa le arunc nu vroiam, am pregatit aceasta budinca cu fructe care a...
Desert budinca din chifle cu fructe de sezonDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii