Rulada cu crema de capsuni

• pregatiti mai intai crema, amestecati cu ajutorul telului de la Breville Hand Blender galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi turnati

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
ridicata
Rulada cu crema de capsuni

Ingrediente

  • Blat
  • oua 4 buc
  • zahar 4 linguri
  • ulei 2 linguri
  • seminte de chia sau mac 2 linguri
  • praf de copt o lingurita
  • vanilie o lingurita
  • Crema de capsuni
  • galbenusuri 2 buc
  • zahar 3 linguri
  • amidon 2 linguri
  • lapte 150 ml
  • unt 100 g
  • capsuni 200 g
  • gelatina 1 plic
  • fistic 100 g

Mod de preparare

• pregatiti mai intai crema, amestecati cu ajutorul telului de la Breville Hand Blender galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi turnati laptele fierbinte si omogenizati cu telul, sa nu se formeze cocoloase
• puneti craticioara pe foc mic si amestecati incontinuu pana se ingroasa, apoi opriti focul si puneti untul, amestecand usor pana se topeste
• hidratati gelatina cu apa rece si apoi dizolvati-o in crema fierbinte
• pasati capsunile cu ajutorul Breville Hand Blender si strecurati piureul prin sita, apoi amestecati-l in crema
• lasati crema sa se raceasca la temperatura camerei pana preparati rulada, apoi lasati-o la frigider 15 minute pana se raceste blatul
• pentru blatul de rulada, mixati cu telul de la Breville Hand Blender albusurile cu zaharul si un praf de sare pana obtineti o bezea tare
• mixati separat galbenusurile cu uleiul si vanilia, apoi turnati-le peste albusuri, incorporand usor cu o spatula, de jos in sus
• amestecati faina cu praful de copt si semintele de mac (sau de chia) si puneti putin cate putin peste compozitia de mai sus
• tapetati tava de la aragaz cu hartie de copt si turnati compozitia, niveland usor
• coaceti blatul la 180 de grade pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra si faceti testul cu scobitoarea
• pregatiti un prosop umed si rasturnati blatul pe el, dezlipiti hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed
• lasati sa se odihneasca 15 minute, derulati si umpleti cu crema de capsuni racita, presarati fisticul tocat si rulati cu grija
• inveliti rulada in folie alimentara, apoi in folie de aluminiu si lasati la rece cateva ore
• feliati rulada inainte de servire si pudrati-o cu zahar.
Savurati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Salata de fasole verde
3
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Plachie de crap
4
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta