Rulada cu crema de capsuni

• pregatiti mai intai crema, amestecati cu ajutorul telului de la Breville Hand Blender galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi turnati

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
ridicata
Rulada cu crema de capsuni

Ingrediente

  • Blat
  • oua 4 buc
  • zahar 4 linguri
  • ulei 2 linguri
  • seminte de chia sau mac 2 linguri
  • praf de copt o lingurita
  • vanilie o lingurita
  • Crema de capsuni
  • galbenusuri 2 buc
  • zahar 3 linguri
  • amidon 2 linguri
  • lapte 150 ml
  • unt 100 g
  • capsuni 200 g
  • gelatina 1 plic
  • fistic 100 g

Mod de preparare

• pregatiti mai intai crema, amestecati cu ajutorul telului de la Breville Hand Blender galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi turnati laptele fierbinte si omogenizati cu telul, sa nu se formeze cocoloase
• puneti craticioara pe foc mic si amestecati incontinuu pana se ingroasa, apoi opriti focul si puneti untul, amestecand usor pana se topeste
• hidratati gelatina cu apa rece si apoi dizolvati-o in crema fierbinte
• pasati capsunile cu ajutorul Breville Hand Blender si strecurati piureul prin sita, apoi amestecati-l in crema
• lasati crema sa se raceasca la temperatura camerei pana preparati rulada, apoi lasati-o la frigider 15 minute pana se raceste blatul
• pentru blatul de rulada, mixati cu telul de la Breville Hand Blender albusurile cu zaharul si un praf de sare pana obtineti o bezea tare
• mixati separat galbenusurile cu uleiul si vanilia, apoi turnati-le peste albusuri, incorporand usor cu o spatula, de jos in sus
• amestecati faina cu praful de copt si semintele de mac (sau de chia) si puneti putin cate putin peste compozitia de mai sus
• tapetati tava de la aragaz cu hartie de copt si turnati compozitia, niveland usor
• coaceti blatul la 180 de grade pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra si faceti testul cu scobitoarea
• pregatiti un prosop umed si rasturnati blatul pe el, dezlipiti hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed
• lasati sa se odihneasca 15 minute, derulati si umpleti cu crema de capsuni racita, presarati fisticul tocat si rulati cu grija
• inveliti rulada in folie alimentara, apoi in folie de aluminiu si lasati la rece cateva ore
• feliati rulada inainte de servire si pudrati-o cu zahar.
Savurati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata