Rulada cu crema de mure

• mixati la bain-marie ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se umfla si se albesc, aproximativ 8

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie
Rulada cu crema de mure

Ingrediente

  • Blat:
  • oua - 3 buc
  • zahar - 120 g
  • faina - 120 g
  • un praf de sare
  • Crema:
  • mure - 300 g
  • crema de branza - 150 g
  • frisca lichida - 100 ml
  • unt - 50 g
  • zahar pudra - 50 g
  • gelatina - 1 pliculet

Mod de preparare

• mixati la bain-marie ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se umfla si se albesc, aproximativ 8 minute
• cerneti deasupra faina, putin cate putin si incorporati cu o spatula
• tapetati cu hartie de copt o tava dreptunghiulara si turnati compozitia
• coaceti blatul la 180 de grade pentru 10 minute, pana se aureste usor deasupra
• udati un prosop curat de bucatarie si rasturnati blatul pe el
• scoateti cu grija hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed
• lasati-l sa se raceasca
• pentru crema, opriti mai intai 2 linguri cu mure si restul mixati-le cu blenderul vertical Breville Hand Blender
• adaugati apoi zaharul pudra, untul moale, crema de branza si frisca lichida si bateti cu telul de la Breville Hand Blender pana obtineti o crema consistenta si groasa
• hidratati gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-a umflat topiti-o la bain-marie
• adaugati gelatina peste crema si omogenizati bine
• lasati crema la frigider 15 minute
• derulati blatul din prosop, umpleti-l cu crema, adaugati murele oprite si apoi rulati iar, atentie, fara prosop!
• puneti rulada intr-o folie alimentara si apoi in folie de aluminiu si lasati-o la frigider cel putin o ora inainte sa o taiati
• pentru servire, puteti orna cu zahar pudra, mure proaspete si frunzulite de menta

Savurati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Tort cu capsuni si mac
1
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
2
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
3
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Pui surpriza
4
Mancaruri cu carne

Pui surpriza

Se taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...

Pui surpriza
Cledne
5
Mancaruri cu cartofi

Cledne

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...

Cledne
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii