Rulada delicioasa cu crema de vanilie

Rulada cu crema de vanilie se pudreaza pe deasupra cu nuca macinata sau ciocolata rasa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile:
  • 6 oua mari
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 50 ml ulei
  • 20 ml apa
  • coaja de lamaie
  • 1 pachet de vanilie
  • Crema:
  • 1 l de lapte
  • 300 g zahar
  • 200 g faina
  • 4 oua
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  • sare
  • esenta de vanilie
  • 200 g unt frecat spuma cu
  • 200 g zahar pudra
  • sau
  • 4 pachete budinca
  • 300 g zahar
  • 1 l de lapte
  • vanilie
  • 100 g faina
  • 4 galbenusuri
  • 200 g unt frecat spuma cu
  • 200 g zahar pudra.

Mod de preparare

Pentru rulada delicioasa cu crema de vanilie, se separa albusul, se bate spuma, adaugam zaharul, galbenusurile, pe rand, uleiul si apa, iar la urma, faina in ploaie. Se coace in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie, se pune in strat subtire si se fac sase foi. Se lasa la racit, apoi se desprind de pe hartie si se umplu cu crema de vanilie sau cu crema din budinci de vanilie. Crema – 1 l de lapte, 300 g zahar, 200 g faina, 4 oua, 2 pachetele de zahar vanilat, sare, esenta de vanilie, 200 g unt frecat spuma cu 200 g zahar pudra, sau 4 pachete budinca, 300 g zahar, 1 l de lapte, vanilie, 100 g faina, 4 galbenusuri, 200 g unt frecat spuma cu 200 g zahar pudra.


Rulada delicioasa cu crema de vanilie se pudreaza pe deasupra cu nuca macinata sau ciocolata rasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Supa crema de legume si  linte
4
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
5
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Parteneri
Crap la cuptor
Bucataras.RO

Crap la cuptor

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Sylvia https://www.bucataras.ro/retete/pastrav-la-cuptor-72724.html, careia...

Crap la cuptor
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!