Numai bune de luat la pachet
Intr-un vas se amesteca faina cu sarea, zaharul, coaja, drojdia, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, untul, esenta de rom si framantam adaugand treptat laptele caldut.
Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara pe masa infainata, adaugam ciresele amestecate cu zaharul, faina, scortisoara si punem pe foaia de aluat.
Rulam si taiem rondele de 2 cm grosime cu un cutit bine ascutit.
Asezam fiecare bucata de rulou cu fata in sus, intr-o tava unsa cu ulei. Ungem rulourile cu oul batut si dam la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos deasupra. Le pudram cu zahar pudra cand sunt calde.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii