Pentru sarailie cu nuci si sirop de zahar ars se intinde o foaie foarte subtire de aluat de placinta. Se taie in bucati ceva mai mari decat tava in care se vor coace.
Pentru sarailie cu nuci si sirop de zahar ars se intinde o foaie foarte subtire de aluat de placinta (in lipsa de timp, se pot cumpara foi de la placintane). Se taie in bucati ceva mai mari decat tava in care se vor coace. Se pregateste dinainte nuca trebuitoare, nu insa trecuta prin masina, ci tocata cu cutitul, astfel incat sa nu fie prea marunta. Se intind doua foi una peste alta stropite intre ele cu unt si se presara nuca. Se mai pun doua foi se stropesc cu unt si se presara din nou un strat de nuca. Se intoarce dintr-o parte, inauntru, o margine de 3 cm si se unge cu unt.
Cu ajutorul unui bat ceva mai lung decat latimea foilor, si de grosimea unui creion, se fac sul foile de placinta, nu insa strins, lasand partea intoarsa sa formeze marginea exterioara a sulului.Se strang apoi usor se bat capetele spre mjloc ca o armonica, de latimea tavii in care se va aseza sulul dupa ce se scoate batul. Se procedeaza la fel cu restul foilor de placinta.
Cand sulurile sunt toate asezate in tava, se taie la rand cu un cutit, in bucati potrivite. Se toarna cateva linguri de unt topit si prajitura se da la cuptor la foc foarte mic, astfel incat sa se usuce incet mjlocul si sa nu se rumeneasca numai deasupra. Sarailie cu nuci si sirop de zahar ars se tin la cuptor circa o ora si jumatate. Se procedeaza apoi la fel ca la baclavale.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaSunt un fel de cartofi taranesti
Cartofi cu kaizer si ardei grasIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii