Se intind, cate doua foi de placinta, una peste alta, iar dupa 5-10 minute, se taie drepturnghiuri de 20X25 cm, se ung cu unt topit, se presara cu nu
Se intind, cate doua foi de placinta, una peste alta, iar dupa 5-10 minute, se taie drepturnghiuri de 20X25 cm, se ung cu unt topit, se presara cu nuci tocate la mijloc, apoi se indoaie putin inauntru marginile. Se ruleaza apoi peste un betisor de grosimea unui creion, iar ruloul obtinut se strange cu mainile din ambele parti, pana se increteste ca o armonica. Se scoate betisorul si se asaza sarailiile intr-o tava unsa cu unt. Se stropesc deasupra cu unt topit, apoi se coc in cuptorul incins. Dupa ce sunt gata, se toarna peste ele un sirop preparat din 300 gr zahar si jumatate de litru de apa, dupa care se mai introduc in cuptor pentru 10-15 minute.
Se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete:
Saratele Cozonac moldovenesc Turta dulce
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii