Saraille

Se intind, cate doua foi de placinta, una peste alta, iar dupa 5-10 minute, se taie drepturnghiuri de 20X25 cm, se ung cu unt topit, se presara cu nu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr foi de placinta
  • 30 gr miez de nuca
  • 500 gr zahar
  • 300 gr unt
  • coaja de lamaie
  • rom

Mod de preparare

Se intind, cate doua foi de placinta, una peste alta, iar dupa 5-10 minute, se taie drepturnghiuri de 20X25 cm, se ung cu unt topit, se presara cu nuci tocate la mijloc, apoi se indoaie putin inauntru marginile. Se ruleaza apoi peste un betisor de grosimea unui creion, iar ruloul obtinut se strange cu mainile din ambele parti, pana se increteste ca o armonica. Se scoate betisorul si se asaza sarailiile intr-o tava unsa cu unt. Se stropesc deasupra cu unt topit, apoi se coc in cuptorul incins. Dupa ce sunt gata, se toarna peste ele un sirop preparat din 300 gr zahar si jumatate de litru de apa, dupa care se mai introduc in cuptor pentru 10-15 minute.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete:

Saratele Cozonac moldovenesc Turta dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori