Scovergi

Se amesteca iaurtul cu ouale, uleiul, zaharul tos, praful de sare, esenta de rom, coaja rasa de lamiie, bicarbonatul si faina si se lasa 20 minute sa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr. iaurt (smitina)
  • 2-4 oua
  • 1-2 linguri ulei
  • 150 gr. zahar tos
  • un praf de sare
  • 2- 3 linguri esenta de rom
  • coaja rasa de la o lamiie
  • 1/2 lingurita cu bicarbonat de sodiu
  • 400 - 500 gr. faina
  • gem sau brinza dulce sau sarata si smintina simpla sau indulcita
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra vanilat(pentru cele simple)

Mod de preparare

Se amesteca iaurtul cu ouale, uleiul, zaharul tos, praful de sare, esenta de rom, coaja rasa de lamiie, bicarbonatul si faina si se lasa 20 minute sa se odihnesca la rece (sa se umfle faina si sa se vada daca este suficienta faina). Coca se intinde sub forma de foaie groasa de 1 cm.

Scovergile se fac de obicei ca niste mini-lipiute prajite in ulei si pudrate cu zahar.

Pentru post, nu se folosesc oua sau lapte (iaurt, smintina), ci doar faina, apa, sare, drojdie, mirodenii si ulei.

Se pot face si gogosele sau minciuni din acest aluat. Se scot pe servetel ca sa dispara surplusul de ulei si se pudreaza cit sint calde.


Cu gem, cu brinza dulce sau sarata, cu smintina simpla sau indulcita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori