Strudel cu branza de vaca

Se intinde o foaie de placinta. Se lasa cateva minute. Se freaca o bucata de branza de vaca de vreo 300 gr., data prin sita, se pun 2 oua si un varf d

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o foaie de placinta
  • o bucata de branza de vaca de vreo 300 gr
  • 2 oua
  • un varf de lingura de faina
  • zahar dupa placere
  • cateva stafide fara samburi

Mod de preparare

Se intinde o foaie de placinta. Se lasa cateva minute. Se freaca o bucata de branza de vaca de vreo 300 gr., data prin sita, se pun 2 oua si un varf de lingura de faina, zahar dupa placere, cateva stafide fara samburi, alese si spalate. Se amesteca totul bine si se pune cu lingura pe foaia bine unsa cu unt. Se intinde cu cutitul, astfel ca sa fie patura egal de groasa. Se intorc pe masa partile ce atarna in jos, ridicandu-le cu marginea fetei de masa si se stropesc cu unt. Se face un sul, cu ajutorul fetei de masa, pe care o ridicam dinspre partea lunga a mesei. Se taie sulul in lungimea tavei, astfel ca sa incapa 2 sau 3 bucati in tava. Se unge tava cu unt, se aseaza placinta, se stropeste si deasupra cu unt, si se da la cuptor vreo jumatate de ora, la foc potrivit. Cand e gata, se taie bucati, se aseaza pe o farfurie, se presara zahar si se serveste calda.
Se poate servi cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc