Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre centru faina dinspre margine.
Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre centru faina dinspre margine. In timp ce incepe sa se formeze o coca semimoale, folositi-va mainile. Framantati coca timp de trei minute sau pana cand devine moale si elastica. Inveliti-o intr-o folie si lasati-o in frigider 60 de minute. Luati coca din frigider si impartiti-o in doi bulgari. Acoperiti unul dintre ele din nou si turtiti-l pe celalalt usor cu podul palmei. Presarati faina pe o suprafata curata si cu un facalet, incepeti sa intindeti, intotdeauna catre partea opusa dumneavoastra, incorporand faina presarata si rotindu-va la 90 de grade. Repetati aceasta operatiune pana cand obtineti cateva foi de aproximativ 1- 2 mm grosime. Pudrati-le bine cu faina grisata pe ambele parti si rulati-le. Taiati fiecare rulou in felii de aproximativ 1 cm fiecare.
Dupa ce ati taiat aluatul, scuturati-l usor pentru a separa fasiile de coca si a inlatura excesul de faina. Apoi puneti-le pe acestea in gramajoare egale pe o tava. Pastele pot fi gatite imediat sau daca le puneti pe tava si le acoperiti cu un servet ud, dar foarte bine stors, raman proaspete inca 3-4 ore. Ele mai pot fi uscate (complet) timp de 3- 4 ore si pastrate intr-un recipient inchis ermetic pentru o perioada de cel putin 2 luni.
Alte retete culinare:
Placinta cu mere
Placinta cu dovleac
Chec pufos
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii