Tarta cu dulceata de zmeura este reteta preluata de pe un post de televiziune, de la o emisiune culinara. Mi-a placut pentru ca este usor de facut si este chiar delicioasa.
 
		
	Aluatul facut din ingredientele de mai sus, se lasa la rece aproximativ o jumatate de ora, invelit in pelicula alimentara.
Crema:
- 250 gr migdale se macina si se amesteca cu 200 gr zahar si 8  oua intregi. Eu am amestecat migdalele macinate cu zaharul si  galbenusurile, apoi am adaugat albusurile batute spuma si am amestecat  de jos in sus, usor.
Intr-o forma de tarta (eu am folosit forma de tort, pentru ca mi s-a  parut ca e cam mullta compozitie si nu am vrut sa dea pe-afara), am pus  aluatul in asa fel incat sa se ridice si pe peretii formei. In reteta  originala, au pus folie de copt si au acoperit cu boabe de fasole. Eu am  intepat aluatul, ca fasolea era in pod. 
Am dat la cuptor pentru  cateva minute, cat sa se coaca aluatul, apoi am pus un borcan de  dulceata de zmeura, 400 gr (merge si mai mult) si peste am pus crema de  oua cu migdale. Se da la cuptor cam 45-50 de minute. Trebuie sa se coaca  foarte bine. Se incearca cu scobitoarea. Se poate presara cu fulgi de  migdale, eu nu am avut. Se taie cand este foarte rece. Eu nu am avut rabdare si am taiat tarta de calduta. Gustul divin.
Tarta cu dulceata de zmeura se serveste cu fulgi de migdale presarati deasupra.
Reteta de tarta cu dulceata de zmeura a fost propusa pe forumul Culinar.ro de julix_2007.

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii