Tarta cu dulceata de zmeura este reteta preluata de pe un post de televiziune, de la o emisiune culinara. Mi-a placut pentru ca este usor de facut si este chiar delicioasa.
Aluatul facut din ingredientele de mai sus, se lasa la rece aproximativ o jumatate de ora, invelit in pelicula alimentara.
Crema:
- 250 gr migdale se macina si se amesteca cu 200 gr zahar si 8 oua intregi. Eu am amestecat migdalele macinate cu zaharul si galbenusurile, apoi am adaugat albusurile batute spuma si am amestecat de jos in sus, usor.
Intr-o forma de tarta (eu am folosit forma de tort, pentru ca mi s-a parut ca e cam mullta compozitie si nu am vrut sa dea pe-afara), am pus aluatul in asa fel incat sa se ridice si pe peretii formei. In reteta originala, au pus folie de copt si au acoperit cu boabe de fasole. Eu am intepat aluatul, ca fasolea era in pod.
Am dat la cuptor pentru cateva minute, cat sa se coaca aluatul, apoi am pus un borcan de dulceata de zmeura, 400 gr (merge si mai mult) si peste am pus crema de oua cu migdale. Se da la cuptor cam 45-50 de minute. Trebuie sa se coaca foarte bine. Se incearca cu scobitoarea. Se poate presara cu fulgi de migdale, eu nu am avut. Se taie cand este foarte rece. Eu nu am avut rabdare si am taiat tarta de calduta. Gustul divin.
Tarta cu dulceata de zmeura se serveste cu fulgi de migdale presarati deasupra.
Reteta de tarta cu dulceata de zmeura a fost propusa pe forumul Culinar.ro de julix_2007.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise"Picnicul bucatarasilor" Cu capsuni dulci si aromate, am pregatit o prajiturica atat de minunata, curcubeu pe...
Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si friscaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii