Tarta cu dulceata de zmeura este reteta preluata de pe un post de televiziune, de la o emisiune culinara. Mi-a placut pentru ca este usor de facut si este chiar delicioasa.
Aluatul facut din ingredientele de mai sus, se lasa la rece aproximativ o jumatate de ora, invelit in pelicula alimentara.
Crema:
- 250 gr migdale se macina si se amesteca cu 200 gr zahar si 8 oua intregi. Eu am amestecat migdalele macinate cu zaharul si galbenusurile, apoi am adaugat albusurile batute spuma si am amestecat de jos in sus, usor.
Intr-o forma de tarta (eu am folosit forma de tort, pentru ca mi s-a parut ca e cam mullta compozitie si nu am vrut sa dea pe-afara), am pus aluatul in asa fel incat sa se ridice si pe peretii formei. In reteta originala, au pus folie de copt si au acoperit cu boabe de fasole. Eu am intepat aluatul, ca fasolea era in pod.
Am dat la cuptor pentru cateva minute, cat sa se coaca aluatul, apoi am pus un borcan de dulceata de zmeura, 400 gr (merge si mai mult) si peste am pus crema de oua cu migdale. Se da la cuptor cam 45-50 de minute. Trebuie sa se coaca foarte bine. Se incearca cu scobitoarea. Se poate presara cu fulgi de migdale, eu nu am avut. Se taie cand este foarte rece. Eu nu am avut rabdare si am taiat tarta de calduta. Gustul divin.
Tarta cu dulceata de zmeura se serveste cu fulgi de migdale presarati deasupra.
Reteta de tarta cu dulceata de zmeura a fost propusa pe forumul Culinar.ro de julix_2007.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakespentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Comentarii