Tarta cu pere si crema de migdale este un dulce potrivit pentru dupa-amiezile de week-end, cand toata familia este stransa in jurul mesei si poate savura un desert delicios dupa un pranz satios.
Mod de pregatire
Pe o planseta se cerne faina se adauga zahar, sare, vanilia, oul, untul si smantana . Se amesteca toate si se pune aluatul obtinut intr-o folie la frigider pentru o ora.
Crema de migdale
Migdalele se macina la blender sau se dau prin masina de nuca.
Cu un mixer electric se freaca untul cu zaharul, 2-3 minute, apoi se incorporeaza oul si galbenusul si se mixeaza pana la omogenizare. Se adauga faina si migdalele macinate ,amestecand usor cu o spatula pana la omogenizare. Perele se curata de coaja, apoi se taie in doua, se curata de cotor, apoi fiecare jumatate se taie feliute lasandu-le prinse la un capat dand forma de evantai.
Asamblare
Se scoate blatul din frigider, se intinde o foaie si apoi se aseaza intr-o forma speciala de tarta. Mie mi-a ramas aluat si am facut un decor din bilute puse pe margine.
Se inteapa cu o furculita in cateva locuri si se coace cam 25 – 30 min la 190° C.
Dupa ce s-a racit blatul se toarna crema in tava apoi se orneaza cu perele "evantai", se coace 30-45 minute la 180°C sau pana cand crema s-a intarit.
Tin se mentionez ca eu am uitat sa coc blatul inainte si am pus crema direct pe blat necopt.
Se scoate se lasa la racit si ca decor se poate cerne deasupra niste zahar pudra.
Tarta cu pere si crema de migdale se serveste cu zahar pudra pe deasupra.
Reteta de tarta cu pere si crema de migdale a fost propusa pe forumul Culinar.ro de AllyMcBeal.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofiPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantanaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeEste un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive
Tort cu frisca si fructeIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legume
Comentarii