Pentru tarta cu crema se face un aluat ca pentru tartele cu fructe din faina, ou, unt, apa rece, zahar si sare. Se asaza la fel intr-o forma rotunda si se inteapa fundul.
Pentru tarta cu crema se face un aluat ca pentru tartele cu fructe din faina, ou, unt, apa rece, zahar si sare.
Se asaza la fel intr-o forma rotunda si se inteapa fundul. Pentru crema, se freaca intr-un castron zaharul cu ouale, pana se albesc. Se amesteca cu faina cernuta si totul se subtiaza cu laptele scazut sau amestecat cu putina smantana. Se mai pune o lingura de unt topit, fara sa fie fierbinte, apa de flori si sarea. Se toarna crema in forma imbracata in aluat, astfel incat sa ramana cu jumatate de deget sub marginea de sus a aluatului. Se da la cuptor la foc potrivit. Daca in timpul coptului aluatul din fund se umfla, se inteapa cu un ac. Se tine circa trei sferturi de ora si daca crema incepe sa se rumeneasca deasupra, se acopera cu o hartie umezita. Prajitura nu se scoate indata din forma, ci dupa ce s-a racit putin.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii