Tartele chinezesti cu crema de ou sunt delicioase si usor de preparat. Pentru aceasta reteta de tarta aveti nevoie de oua, zahar, unt, lapte
Pe masa de lucru cernem faina impreuna cu zaharul pudra, iar peste adaugam untul taiat bucati. Amestecam totul foarte repede pana se formeaza un aluat nisipos, continuam sa amestecam totul pana obtinem un aluat omogen pe care il strangem intr-o mingiuta; daca aluatul vi se pare prea moale, il puteti pune in frigider pentru 20 de minute.
Pentru crema de ou dizolvam zaharul in cei 100ml de apa fiarta, lasam lichidul cu zahar sa se raceasca complet, amestecam laptele rece cu zaharul diluat in apa, punem totul intr-o cana gradata.
Separat, intr-un castron batem USOR cele 3 oua, ideea e sa le batem astfel incat sa devina o masa omogena, nu sa faca spuma, adaugam compozitia de lapte si zahar la amestecul de oua. Pentru a obtine un lichid cat mai omogen, strecuram compozitia inapoi in cana gradata, luam niste forme de tarta si le "captusim" cu aluatul format mai devreme. Vom incerca pe cat posibil sa le captusim cu un strat de aluat mai subtire, nu foarte gros.
In fiecare forma captusita turnam cu grija compozitia din oua si lapte (folosind cana gradata, ne va ajuta sa turnam mai bine compozitie in tarte. reusind astfel sa nu dam pe afara nici macar un strop din compozitia de oua si lapte)
Umplem formele, lasand sa se vada numai un pic din aluat, dam la cuptorul incins, in jur de 25-30 de minute, sau pana observam ca in interiorul tartelor s-a format o budinca mai tare, daca miscam tava usor si observam ca lichidul din ele inca se mai clatina, atunci mai lasam cateva minute la cuptor.
Nu vom coace tartele prea tare caci budinca din ele se va arde, si nici nu le vom putea scoate din forme. Le lasam la racit dupa care le putem scoate din forme
Se servesc reci, eventual pudrate cu zahar.
Alte retete recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii