Pentru varzari se face un aluat din jumatate ceasca de ulei, jumatate ceasca de apa, sare si faina cat cuprinde. Aluatul trebuie sa fie potrivit de moale.
Pentru varzari se face un aluat din jumatate ceasca de ulei, jumatate ceasca de apa, sare si faina cat cuprinde. Aluatul trebuie sa fie potrivit de moale. Se framanta bine si se lasa sa se odihneasca un sfert de ora, acoperit cu un servet. Din timp se taie marunt varza murata, se scurge bine de zeama si se prajeste usor cu doua linguri de ulei (nu se rumeneste). Se adauga un varf de cutit de piper. Din aluat se intind doua foi ca de taitei. Se taie patrate, se umplu cu varza, se intorc colturile spre mijloc, in forma de plic. Colturile plicului se mai aduc odata spre mijloc si se lipesc bine, ca sa nu iasa varza. Se coc in tava la foc potrivit. Se pot face si cu varza dulce, care trebuie oparita mai inainte cu bors.
Varzari se servesc rece sau calzi.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEu ador dovleceii umpluti, cu putin iaurt si marar deasupra, o nebunie!
Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L DigitalPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii