Vatruschi (branzoaice)

Pentru vatruschi (branzoaice) se face un aluat crescut ca pentru pirosti. Intre timp se pregateste branza pentru umplutura din branza de vaca frecata cu ou.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 30 g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • lapte
  • 1 ou
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 g branza
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita faina
  • sare
  • vanilie si
  • zahar dupa gust.

Mod de preparare

Pentru vatruschi (branzoaice) se face un aluat crescut ca pentru pirosti. Intre timp se pregateste branza pentru umplutura din branza de vaca frecata cu ou, smantana, zahar, faina si un praf de sare. Se intinde foaia de aluat, se taie forme rotunde ceva mai mari (ca o farfurioara), se pune cate o lingurita buna de branza si se aduna marginile aluatului in forma de punga, lasand branza totusi descoperita. Se unge cu ou, se inteapa branza de cateva ori cu furculita si se coc la cuptor, pe o tava unsa cu unt, la foc iute.


Vatruschi (Branzoaice) se servesc calde sau reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide