Vatruschi (branzoaice)

Pentru vatruschi (branzoaice) se face un aluat crescut ca pentru pirosti. Intre timp se pregateste branza pentru umplutura din branza de vaca frecata cu ou.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 30 g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • lapte
  • 1 ou
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 g branza
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita faina
  • sare
  • vanilie si
  • zahar dupa gust.

Mod de preparare

Pentru vatruschi (branzoaice) se face un aluat crescut ca pentru pirosti. Intre timp se pregateste branza pentru umplutura din branza de vaca frecata cu ou, smantana, zahar, faina si un praf de sare. Se intinde foaia de aluat, se taie forme rotunde ceva mai mari (ca o farfurioara), se pune cate o lingurita buna de branza si se aduna marginile aluatului in forma de punga, lasand branza totusi descoperita. Se unge cu ou, se inteapa branza de cateva ori cu furculita si se coc la cuptor, pe o tava unsa cu unt, la foc iute.


Vatruschi (Branzoaice) se servesc calde sau reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc