Bilute de post din fulgi de cocos-trei variante

O reteta de dulciuri de post ce poate fi adaptata in mai multe variante, toate avand ca ingredient principal fulgii de cocos.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Bilute de post din fulgi de cocos-trei variante

Ingrediente

  • Prrima varianta
  •  
  • 200 grame fulgi de cocos
  • jumate pachet de margarina(125 grame)
  • 200 grame zahar
  • o mana buna de alune sfaramate cu sucitorul
  • 50 grame cacao
  • 50 ml esenta de rom
  • pana in 100 ml vin alb
  •  
  • Varianta a doua
  •  
  • 200 grame fulgi de cocos
  • jumate pachet de margarina(125 grame)
  • 200 grame zahar
  • o mana buna de alune sfaramate cu sucitorul
  • 30 grame scortisoara macinata
  • cateva pliculete sau doua linguri de ness
  • pana in 150 ml vin alb sau coca cola
  •  
  • Varianta a treia
  •  
  • 200 grame fulgi de cocos
  • jumate pachet de margarina(125 grame)
  • 200 grame zahar
  • o mana buna de fulgi de migdale
  • 50 ml esenta de migdale
  • pana in 100 ml vin alb
  •  
  •  

Mod de preparare

Pentru oricare variant de bilute cu cocos ai opta, procedeul de preparare este acelasi.

Se amesteca fulgii de cocos cu zaharul, cacao, alunele, esenta de rom si se umezeste cu vin atata cat trebuie ca sa nu se inmoaie prea tare. Se adauga margarina si se amesteca bine.

Se modeleaza bilute mici care se trag prin fulgi de cocos. Se dau la frigider si se consuma dupa ce s-au intarit in frigider. Ies cam 50 de bucati de bilute daca ai rabdare sa le modelezi micute cat niste bomboane (adica de bagat o singura data in gura)


Bilutele cu cocos de post se tin in frigider si se scot cand se servesc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide