Batoane de cocos

O reteta foarte simpla, foarte buna si sanatoasa. Are fulgi de cocos, unt de cocos si cacao si daca nu va plac dulciurile foarte dulci atunci se poate renunta la zahar. Toate aceste ingrediente le vom galzura cu o ciocolata cu continut mare de cacao. Eu am folosit indulcitor GreenSugar .

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Batoane de cocos

Ingrediente

  • -2-3 linguri zahar pudra, indulcitor (optional)
  • -300 gr fulgi de cocos
  • -200 ml unt de cocos
  • -200 ml unt de cacao
  • -200 gr ciocolata neagra
  • Glazura:
  • -50 gr unt /lapte

Mod de preparare

Untul de cocos si cel de cacao se intareste in borcanelul in care se pastreaza, asa ca pentru a le putea folosi trebuie sa le incalzim.

Punem borcanele intr-un vas cu apa calda, le putem pune chiar intr-un vas cu apa pe foc mic ca sa devide lichide mai repede. Intr-un castron punem fulgi de cocos (eu am folosit fulgi uscati dar se poate folosi nuca de cocos proaspat razuita, cred ca ar avea o aroma mult mai puternica). Turnam untul de cocos si cel de cacao peste si omogenizam. Adaugati si indulcitorul sau zaharul daca vreti un desert mai dulce.

Puneti compozitia intr-un vas pe care l-ati acoperit cu folie alimentara in prealabil. Compozitia trebuie pusa cam de 2-3 cm grosime. O apasam cu spatele unei linguri bine si nivelam. Dam la rece si asteptam sa se intareasca. Cand este rece facem glazura de ciocolata: incalzim ciocolata impreuna cu untul sau laptele pe foc mic, la cuptorul cu microunde sau la bain marine si turnam peste nuca de cocos. Racim, scoatem din tava, taiem si servim rece. Se pastreaza in frigider acoeprit cu folie alimentara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide