O reteta foarte simpla, foarte buna si sanatoasa. Are fulgi de cocos, unt de cocos si cacao si daca nu va plac dulciurile foarte dulci atunci se poate renunta la zahar. Toate aceste ingrediente le vom galzura cu o ciocolata cu continut mare de cacao. Eu am folosit indulcitor GreenSugar .
Untul de cocos si cel de cacao se intareste in borcanelul in care se pastreaza, asa ca pentru a le putea folosi trebuie sa le incalzim.
Punem borcanele intr-un vas cu apa calda, le putem pune chiar intr-un vas cu apa pe foc mic ca sa devide lichide mai repede. Intr-un castron punem fulgi de cocos (eu am folosit fulgi uscati dar se poate folosi nuca de cocos proaspat razuita, cred ca ar avea o aroma mult mai puternica). Turnam untul de cocos si cel de cacao peste si omogenizam. Adaugati si indulcitorul sau zaharul daca vreti un desert mai dulce.
Puneti compozitia intr-un vas pe care l-ati acoperit cu folie alimentara in prealabil. Compozitia trebuie pusa cam de 2-3 cm grosime. O apasam cu spatele unei linguri bine si nivelam. Dam la rece si asteptam sa se intareasca. Cand este rece facem glazura de ciocolata: incalzim ciocolata impreuna cu untul sau laptele pe foc mic, la cuptorul cu microunde sau la bain marine si turnam peste nuca de cocos. Racim, scoatem din tava, taiem si servim rece. Se pastreaza in frigider acoeprit cu folie alimentara.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii