Bomboane fondante

Batoanele sau bomboanele fondante sunt foarte usor de realizat, dar pot fi decorate intr-o multime de culori. Joaca-te cu culorile si cu decorarea bomboanelor si ofera un cadou facut chiar de tine persoanelor dragi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Bomboane fondante

Ingrediente

  • o cana mare de apa
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri de otet
  • ½ de pachet de margarina
  • 300 g faina
  • 300 g nuca macinata sau alune si
  • biscuiti
  • 500 g ciocolata menaj
  • 50 ml ulei.

Mod de preparare

Batoanele sau bomboanele fondante sunt foarte usor de realizat, dar pot fi decorate intr-o multime de culori. Joaca-te cu culorile si cu decorarea bomboanelor si ofera un cadou facut chiar de tine persoanelor dragi

 

Pentru batoanele fondante, se face un sirop bine legat din o cana mare de apa, 1 kg zahar si 2 linguri de otet, peste care se adauga ½ de pachet de margarina. Dupa ce s-a racorit siropul, se adauga 300 g faina prajita - ingalbenita, 300 g nuca macinata sau alune si biscuiti pana se ingroasa. Se fac bilute, batoane sau chiar cutii pentru cadouri si se lasa la intarit timp de 2 ore, apoi se dau prin 500 g ciocolata menaj, topita cu 50 ml ulei pe baie de aburi.

Puteti folosi ciocolata alba pentru decorat, in care sa adaugati diferite nuante de colorant alimentar, iar apoi le puteti orna dupa indemanarea fiecaruia cu pasta de zahar. Daca simti ca-ti tremura mana si stii ca nu ai talent la decorat, poti doar sa presari diferite bombonele pentru decorat in diferite forme si culori, cand inca ciocolata nu s-a intarit de tot.

 

SFAT: Daca alegi sa faci bombonele fondante rotunde, dupa ce le modelezi, pune-le intr-un suport de bomboane compartimentat. Se vor topsi la un capat, dar in acel capat vei putea foarte bine sa pui batul pentru acadea.

Daca nu ai gasit bete pentru acadele, poti sa le inlocuieste cu bete pentru frigarui la care sa le ajustezi lungimea.


Batoanele fondante, se lasa la uscat pe o planseta tapetata cu folie de plastic, inainte de a fi servite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide