Se incepe cu bomboanele. Cantitatea ingredientelor nu este specificata fiindca se decide de masa aluatului bomboanelor la creare. Fructele uscate se p
Se incepe cu bomboanele. Cantitatea ingredientelor nu este specificata fiindca se decide de masa aluatului bomboanelor la creare. Fructele uscate se pun pentru o zi in alcoolul specificat la ingredientele lor, in cazul bomboanelor cu cocos si fistic se pune in frisca lichida. Dupa o zi cu ajutorul blenderului de mana se face pireu, apoi cu ingredientele potrivite se framanta un aluat care se poate forma in bomboane. Se tavaleste in ciocolata de menaj se pune pe hartie de copt si se orneaza. Pentru crearea cutiei de miere in miere se pune margarina si se topeste la foc mic. Se toarna peste faina, se adauga 1-2 oua, apoi ingredientele uscate si cu o spatula de lemn se face auatul. Daca nu se formeaza se poate adauga un pic de apa. Se obtine un aluat putin moale. Infasurat in folie se lasa sa stea o zi la temperatura camerei. Pe un blat de lemn presarat cu faina se framanta bine. Daca se mai lipeste, se adauga un pic de faina. Presarat bine cu faina se intinde si se taie la forma potrivita, in acest caz s-a folosit o tava de copt in forma de inima, in asta s-a copt dosul si marginile, in cuptor preincalzit la 150 de grade.
Alte retete dulciuri recomandate
Spuma de capsuni
Ciocolata de casa
Tarta cu visine
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataTort Floare de Cireş cu glazură oglindă în culoarea florilor de cireş şi decoraţiuni de ciocolată făcute de...
Desert tort Floare de Cires, cu glazura oglindaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii