Bomboane in cutie de miere

Se incepe cu bomboanele. Cantitatea ingredientelor nu este specificata fiindca se decide de masa aluatului bomboanelor la creare. Fructele uscate se p

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg de faina
  • 450 g miere de albine
  • 120 g margarina
  • 1-2 oua
  • 1 pachet de bicarbonat de sodiu
  • scortisoara macinata dupa gust
  • cuisoare macinate dupa gust
  • Pentru glazura de ornat:
  • 200 g zahar
  • 1 albus de ou
  • Pentru bomboane:
  • Cu prune: prune uscate
  • rom
  • nuca
  • felii de migdale
  • biscuiti macinati
  • Cu caise: caise uscate
  • martipan razuit
  • rom
  • biscuiti macinati
  • Cu pepene: pepene uscat
  • lichior de pepene
  • martipan razuit
  • biscuiti macinati
  • Cu cocos si fistic: martipan
  • cocos macinat
  • fistic macinat
  • frisca
  • Cantitate mare de ciocolata de menaj

Mod de preparare

Se incepe cu bomboanele. Cantitatea ingredientelor nu este specificata fiindca se decide de masa aluatului bomboanelor la creare. Fructele uscate se pun pentru o zi in alcoolul specificat la ingredientele lor, in cazul bomboanelor cu cocos si fistic se pune in frisca lichida. Dupa o zi cu ajutorul blenderului de mana se face pireu, apoi cu ingredientele potrivite se framanta un aluat care se poate forma in bomboane. Se tavaleste in ciocolata de menaj se pune pe hartie de copt si se orneaza. Pentru crearea cutiei de miere in miere se pune margarina si se topeste la foc mic. Se toarna peste faina, se adauga 1-2 oua, apoi ingredientele uscate si cu o spatula de lemn se face auatul. Daca nu se formeaza se poate adauga un pic de apa. Se obtine un aluat putin moale. Infasurat in folie se lasa sa stea o zi la temperatura camerei. Pe un blat de lemn presarat cu faina se framanta bine. Daca se mai lipeste, se adauga un pic de faina. Presarat bine cu faina se intinde si se taie la forma potrivita, in acest caz s-a folosit o tava de copt in forma de inima, in asta s-a copt dosul si marginile, in cuptor preincalzit la 150 de grade.
Alte retete dulciuri recomandate

Spuma de capsuni

Ciocolata de casa

Tarta cu visine

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Briose cu cirese

Briose cu cirese

Retete dietetice

Briose cu cirese
Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Tocana de legume cu dovlecei
2
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu visine
3
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine
Ghiveci din legume si orez
4
Romania

Ghiveci din legume si orez

Un ghiveci din legume si orez foarte delicios

Ghiveci din legume si orez
Oua umplute cu legume si cascaval Delaco
5
Romania

Oua umplute cu legume si cascaval Delaco

Azi iti aratam o reteta ingenioasa de aperitive oua umplute cu cascaval si legume. Un aperitiv delicios.

Oua umplute cu legume si cascaval Delaco