Se incepe cu bomboanele. Cantitatea ingredientelor nu este specificata fiindca se decide de masa aluatului bomboanelor la creare. Fructele uscate se p
Se incepe cu bomboanele. Cantitatea ingredientelor nu este specificata fiindca se decide de masa aluatului bomboanelor la creare. Fructele uscate se pun pentru o zi in alcoolul specificat la ingredientele lor, in cazul bomboanelor cu cocos si fistic se pune in frisca lichida. Dupa o zi cu ajutorul blenderului de mana se face pireu, apoi cu ingredientele potrivite se framanta un aluat care se poate forma in bomboane. Se tavaleste in ciocolata de menaj se pune pe hartie de copt si se orneaza. Pentru crearea cutiei de miere in miere se pune margarina si se topeste la foc mic. Se toarna peste faina, se adauga 1-2 oua, apoi ingredientele uscate si cu o spatula de lemn se face auatul. Daca nu se formeaza se poate adauga un pic de apa. Se obtine un aluat putin moale. Infasurat in folie se lasa sa stea o zi la temperatura camerei. Pe un blat de lemn presarat cu faina se framanta bine. Daca se mai lipeste, se adauga un pic de faina. Presarat bine cu faina se intinde si se taie la forma potrivita, in acest caz s-a folosit o tava de copt in forma de inima, in asta s-a copt dosul si marginile, in cuptor preincalzit la 150 de grade.
Alte retete dulciuri recomandate
Spuma de capsuni
Ciocolata de casa
Tarta cu visine
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii