Bomboane paianjen cu ciocolata

Bomboanele paianjen de ciocolata sunt delicioase si foarte usor de preparat. Pentru realizarea acestei retete poti folosi resturi de blat de la orice prajitura, fie cu cacao sau pandispan simplu.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Bomboane paianjen cu ciocolata

Ingrediente

  • 1 tableta ciocolata cu lapte
  • 1/2 tableta ciocolata neagra
  • 300g pandispan sau negresa
  • jeleu negru
  • rola
  • bomboane mici negre
  • creioane cu pasta zahar

Mod de preparare

Bomboanele cu ciocolata sunt usor de prearat, sunt delicioase, si cu siguranta se potrivesc pentru Halloween.

In primul rand trebuie sa ai la indemana blat gata facut de pandispan, sau negresa, sau orice prajitura preferata.

Topeste ciocolata cu lapte la baie de aburi sau microunde, si adauga jumatate din cantitate peste blatul de prajitura sfaramitat. Amesteca bine.

Adauga tableta de ciocolata amaruie peste jumatatea de ciocolata cu lapte topita si topeste-le impreuna. Formeaza din blatul de pandispan bile mici pe care le intepi cu betigase de lemn sau pentru bomboane daca ai. Da fiecare bomboana prin ciocolata topita, lasa ciocolata in exces sa se scurga si aseaza-le pe un gratar sau pe o tava cu hartie pergament.

Cat timp ciocolata inca nu s-a intarit de tot, presara peste toate bomboanele, din abundenta, fulgi mici de ciocolata. Acum poti sa lasi bomboanele sa se intareasca de tot.

DUpa ce s-au intarit, taie fasii de lungimi egale din jeleul negru, pentru a forma picioarele bomboanelor :).

Fa cu o scobitoare locuri mici in care doresti sa pui picioarele, si aseaza acolo jeleul. Cu creioanele cu pasta de zahar deseneaza ochii: prima data fa o bulina mai mare alba, apoi un punct mic negru in mijloc.


Bomboanele paianjen cu ciocolata sunt perfecte pentru orice petrecere de Halloween.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide